Ha megfogadjátok az alábbi tanácsokat elkerülhetitek a másnaposságot!
Alkoholizálás előtt együnk, üres gyomor esetén nagyon gyorsan a fejbe száll az ital.
Apró kortyokat igyunk, így soká tart és lassabban szívódik fel.
Ne keverjük az alkoholokat. Ne igyunk össze „mindenfélét". Ha már iszogatunk, akkor válasszunk 1-2 olyan alkoholos italt, ami mellett kitartunk egész este.
A likőrök, a brandy, a bor, a tequila, a whisky és más sötét színű égetett szeszek, általában súlyosabb másnaposságot okoznak, mint a „fehér” égetett szeszek (fehér rum, vodka, gin) - érdemes tehát ezekből válogatni.
Bármit iszunk is, mindig kortyoljunk mellé sima vizet, az alkohol ugyanis dehidratálja a szervezetet, ez vezet a másnapi kellemetlen tünetekhez, a bubis ásványvíz vagy szóda szénsavtartalma miatt segíti az alkohol felszívódását, így könnyeben felönthetünk a garatra.
Igyekezzünk minél tisztább és jobb minőségű italt választani, a pancsolt alkoholok sokkal több fejfájást okoznak, mint a minőségi itókák.
Lefekvés előtt mindenképpen igyunk meg egy nagy pohár vizet vagy akár így segíthetjük az alkohol könnyebb lebomlását és a szervezet hidratációját.
És tartsunk mértéket!!!