Civilházat alakít ki Kaposvár a helyi közösségek számára

65 millió forint értékű támogatást nyújt Kaposvár azoknak a helyi civil szervezeteknek, amelyeknek teremre van szükségük ahhoz, hogy felvállalt tevékenységüket végezzék.

Az önkormányzat azonban mással is segíti a tevékeny köröket, egyleteket, egyesületeket: jövőre pénzügyi alapot hoz létre számukra és megkezdi egy civilház kialakítását. Kaposvár elismeri az erőfeszítéseiket, mert jellemzően olyan értékteremtő munkát végeznek, vagy éppen olyan feladatok ellátását vállalják fel, amelyek nagyobb közösségünket is gazdagabbá teszik – fogalmazott Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Szita Károly a legtöbb szervezetnek otthont adó Együd Árpád Kulturális Központban bejelentette: az előttünk álló időszakban két jelentősebb lépéssel is segíti a város a civilek munkáját. Egyrészt 400 millió forintos pénzalapot hoz létre, amelyből az egyletek pályázat útján részesülhetnek, illetve a kórház déli tömbjében, az egykori fertőző épület átalakításával létrehoz egy civilházat, amely helyet ad számukra, s ahol nyugodt körülmények között tevékenykedhetnek.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata