Emil és a detektívek a Roxínházban

Időpont: 
2015/05/11 - 18:00

Emil és a detektívek a Roxínházban

A koreográfust és a szereplőket kérdeztük az előadásról. Galéria itt: http://kaposvariprogramok.hu/emilroxinhaz

Takács László János a Roxínház Egyesület elnöke, koreográfus:

Nagyon nehéz zenés, gyerekdarabokat találni, mivel az ilyen típusú magyar zenés irodalom elég szűkös. Igazából ez az előadás egy regény alapján készült, de mi a magunkénak érezzük, mivel a házi szerzőnk Gschwindt Balázs írta (át) a történetet, a Sebesi Tamás pedig a zenét szerezte hozzá. Egy olyan előadást szerettünk volna, amit a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretnek, és jól szórakoznak rajta. Ehhez úgy kellett megcsinálni, hogy mindegyik korosztály fedezzen fel benne valamit, ami benne mély nyomot hagy. Ami nehezebb volt ebben a műben, hogy úgy kellett elkészíteni, hogy a kisebb gyerekek is követni tudják, de a nagyoknak is izgalmas legyen.

 Sudár Gergő színész, koreográfus:

Én Jakobot, az angol hadügyminisztert játszom, aki egyébként titokban ereklyevadász. A Roxínhában mindig nagyon sokat gondolkodunk azon, hogy milyen darabot válasszunk. Azt gondolom, hogy az Emil és a detektívek, egy nagyon jó kis sztori, ebből egy nagyon jó átirat született, és nagyon izgalmas szerepek vannak benne, sok a gyerekszereplő. Ez egy igazi izgalmas krimi tulajdonképpen, ami gyerekeknek és felnőtteknek is szól.

 Szabolcsi Ádám Emilt alakítja a darabban:

Ez egy vicces előadás, amely tele van poénokkal, amiket szerintem mindenki értékel majd, a dalok is olyanok, hogy lekötik az összes korosztályt. Nem hosszú, viszont tartalmas előadás. A szerepem szerint én egy 13 év körüli gyereket játszom, és ehhez gyerekként kellett gondolkodni, viselkedni. Ehhez nagyon sokat próbáltunk, a gesztusokat a hanghordozást elég sokszor gyakoroltuk. De, hogy hitelesen  el tudjuk játszani a gyerekeket először megborotválkoztunk….

Gschwindt Balázs-Sebesi Tamás:EMIL ÉS A DETEKTÍVEK – zenés kalandjáték

A történet hőse Emil, a kamaszkor küszöbén álló kisfiú, aki a nyári szünetre édesapjához indul, ám szembetalálkozik egy gazemberrel és Berlin hatalmas forgatagával. Ellopják értékeit és innentől kezdődik a kaland és a nyomozás… Szerencsére az életben nem mindenki rossz, így sok barát is a segítségére lesz, hogy elérje célját. Erich Kästner világhírű regényének története itt és most köztünk játszódik, így a néző is részese lehet a nyomozásnak és az üldözésnek.
A Roxínház „házi” szerzőpárosa a múlt évadban nagy sikert aratott a BRÉMAI MUZSIKUSOK előadással, ígérik idén sem marad el a siker.
Az előadást 4 éves kortól 99 éves korig ajánljuk.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata