Minden, amit tudni szeretnél az Erdők Háza Látogatóközpontról

„Erdő a városban” – Erdők Háza Látogatóközpont

A SEFAG Zrt. által működtetett, Kaposvár belvárosában található Erdők Háza Látogatóközpont közelebb hozza Somogyország erdei kincseit a természeti környezetet kedvelők és használók, valamint az erdő és élővilága iránt érdeklődők részére. 

A Bajcsy-Zs. utcai, műemlék jellegű, régi erdészeti épületet olyan bemutatóhellyé, foglalkoztató teremmé varázsolta az erdőgazdálkodó cég, ahol az óvodás- és iskolás korú gyermekek, családok, turisták, érdeklődők barangolhatnak az „erdő rejtekei” között. Eközben az erdő élővilágáról, az erdőben zajló munkálatokról, az erdész és vadász hivatásról - interaktív játékok és információs tablók, valamint izgalmas és hasznos foglalkozások, előadások, digitális tananyagok segítségével – új ismereteket szerezhetnek kicsik és nagyok egyaránt.

A gyermekek iskolai tanulmányaira épülő, erdő életközösségével kapcsolatos tematikus programokra ingyenesen jelentkezhetnek óvodás- és iskolás csoportok - előre történő bejelentkezéssel - a foglalkoztató terembe, ahol csaknem 50 féle kirakó, kiforgatható és társasjáték várja őket. (82/505-176, info@somogyierdokhaza.hu ).

A 230 m2 alapterületű kiállítás interaktív tablókkal, gyakorlati terepasztalokkal, érzékszerveinkre hagyatkozó élményszobákkal, rovar- és madár makettekkel várja a kicsiket, nagyokat, családokat, szakmai, nyugdíjas és civil egyesületeket, baráti társaságokat, turistákat, természet kedvelőket mérsékelt/kedvezményes belépő díjért.

A látogatóközpont pénteken és szombaton este 6-ig várja az érdeklődőket reggel 9-től, hétköznap keddtől csütörtökig reggel 9-től 5 óráig látogatható. Hétfő szünnap. Igény esetén szakvezetés is kérhető a kiállítótérben. 

Árak: 

Óvodás, iskolás csoportok:350 Ft/fő

Látogatói csoportok (10 fő vagy afelett):500 Ft/fő

Családok-felnőtt/nyugdíjas,gyermek:500 Ft/fő / 400 Ft/fő

Felnőtt:700 Ft/fő

Kedvezményes jegy:400 Ft/fő

Ingyenes 4 év alatt, csoportot kísérőknek pedagógusoknak.

Kedvezményes jegy adható diákoknak, nyugdíjasoknak, valamint pedagógusoknak

igazolvány felmutatásával.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata