6 tipp hogyan és honnan szerezd be a farsangi jelmezt Kaposváron

Itt a farsang áll a bál, amely leginkább a gyerekek számára kiemelt fontosságú esemény. Jönnek a jelmezes bulik, és sok szülő tanácstalanul áll, hogy minek is öltöztesse a gyerkőcöket, már ha az említett gyerkőc nem rendelkezik sziklaszilárd elhatározással azzal kapcsolatosan, hogy mi is szeretne lenni a jelmezbálon. Szerencsére ma már csak a képzeletünk és a pénztárcánk szab határt a farsangi jelmezeknek. De nézzük, hogy hol és mennyiért lehet jelmezhez jutni Kaposváron.

 

1. A nagyobb hipermarketekben szép számmal találunk kosztümöket a gyerekeknek. A Tescoban drágábban, a Lidl-ben olcsóbban, a H&M-ben még drágább (de nagyon jók), de érdemes körülnézni, hátha valamit leáraznak.

 

2. Turkáló - az egyik legköltséghatékonyabb megoldás, hiszen némi keresgéléssel szuper darabokra bukkanhatunk a használt ruhák között. Egyébként pedig a jelmezeket nem igazán szokták rongyosra hordani. Érdemes tehát bejárni Kaposvár tukálóit - a Fő utcán többet is találtunk - bár arra készüljünk fel, hogy a darabáras üzletekben magasabb árat kérnek a jelmezekért.

3. Kölcsönözni is lehet jelmezeket, amelyek valóban minden igényt kielégítenek, ám  a kölcsönzési díjból simán lehet vásárolni is farsangi öltözéket, A Zárda utcában például van ilyen kölcsönző.

 

4. A Facebook piacterén is szuper darabokat csíphetünk el, érdemes a helyi érdekeltségű gyerek adok-veszek csoportokban kutakodni, vagy egyszerűen kiírni egy posztban, hogy mit is keresünk és nagy valószínűséggel jelentkezik is valaki az ominózus kosztümmel.

5. Ha jelmezt keresünk, ne hagyjuk ki a számításból, az ismerősöket, rokonokat, hátha van valakinél egy olyan jelmez, ami a gyereknek is jó lesz. 

 

6. Végül, de nem utolsósorban ott a házibarkács, divatosabb szóval élve a DIY(Do IT Yourself). Vagyis ha elegendő akaratot, elszánást és nem utolsósorban kreativitást és kézügyességet érzünk magunkban, saját kezűleg is elkészíthetjük csemeténk jelmezét.

Itt találtok hozzá néhány ötletet: http://kaposvariprogramok.hu/jelmezek

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata