Grincsfa - az új őrület a Marázplastot is elérte

"A grincsfa, mint annyi más hülyeség, természetesen Amerikából származik, az alapja egy 50-es években íródott mese.

Ebben grincs, egy rém randa és rosszfej kobold lenyúlja a városka összes karácsonyfáját. De a polgárok nem szarnak be, ágakból hevenyészett karácsonyfa pótlékot eszkábálnak és emellett állva tolják a szájlentnájtot. Na, ez a grincsfa. Akkor még csak mese volt, ma már divat, úgyhogy kénytelen leszel venni. Vagy csinálni, de ha minket kérdezel, akkor inkább venni." -olvasható a Marázplast Facebook oldalon. 

A grincsfa őrület már Kaposvárt is elérte és a Marázplastban be is szerezheted. így néznek ki: 

Ha szeretnél egy grincsfát nyerni itt játszhatsz, de természetesen meg is vásárolhatod ezeket a Marázplastban.

Itt elolvashatjátok a  grincsfa részletes történetét: 

A történet Amerikából származik. Az 1950-es években Dr. Seuss, azaz Theodor Seuss Geisel írta a mesét. Grincs nem szereti a karácsonyt, de egy kislány rábeszéli, hogy tartson velük a karácsonyi ünnepen. A városka polgármestere megsérti, mert egy borotvát ad neki ajándékba, amin annyira felbőszül, hogy elhatározza, hogy ellopja a városból a karácsonyt. El is lopja az összes karácsonyfát, égőket, dekorációt, ajándékot stb. De a terve mégsem sikerül, mert a város lakói tovább ünnepelnek és énekelnek, merthogy a karácsony a szívekben él, nem pedig a hozzákötődő tárgyakban. Erre Grincs szíve is meglágyul.

 Mesekönyv. animációs és élőszereplős film is készült az alaptörténetből, ám a honi lakásokban és kertekben ezek látványvilágából mit sem érzékelünk, annál nagyobb szerepet tölt be otthondíszítő elemként maga a kunkori végű grincsfa, tele szebbnél szebb díszítőelemekkel, gömbökkel, szalagokkal, játékszerekkel, sőt, kottás, mézeskalácsos, erdei terméses változatot is készítenek az ügyesek. 

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata