Harmónia és egyensúly nap a könyvtárban

Időpont: 
2017/11/05 - 09:30

 

Testi-lelki állapotod nem csak a te közérzetedet befolyásolja, hanem kihat az egész családodra és a környezetedre is. A világ tükör, hiszen minden mindennel összefügg.

Ez jó hír, hiszen ha te jól érzed magad, harmóniában vagy önmagaddal, akkor nagyobb eséllyel teremtődik harmónia a gyermekeidben, párkapcsolatodban, munkahelyeden, és a körülötted élőkben.

Rendezvényünkön otthon, a családban alkalmazható eszközöket sajátíthatsz el, melyek segítségével harmóniába kerülhetsz önmagaddal, ezáltal környezeteddel is.

Előadóink megmutatják, hogyan érd el, hogy  jó általános közérzeted, külső-belső tartásod legyen, szépséged sugározhasson belőled. Felépítheted és erősítheted önbizalmadat.

Az elméleti ismereteken túl, könnyen elsajátítható, a mindennapokban használható feladatokat tanulhatsz meg workshopjainkon, közben a gyerekek is jól szórakoznak majd! (A workshopok regisztráció nélkül is látogathatók, de örülnénk, ha - kötelezettség nélkül - kitöltenéd a jelentkezési lapot, hogy tudjuk, hány résztvevőre számítsunk.)

 

Részletes program

Kovács Klaudia Éva

9.30-10.15 Harmónia testben és lélekben

10.30-11.00 Pilates workshop

11.00- 11.30 Jóga workshop

Javasoljuk, hogy a workshopokra hozzatok kényelmes váltóruhát és matracot (polifoam)!

4 fiúgyermekes édesanya vagyok, Pilates- és jóga oktatóként dolgozom (14 éve edzősködöm), valamint cranio sacralis terápiával foglalkozom Kaposváron, de tréfásan egy szóval szoktam jellemezni magam: Segítő. 

Miben szokták a segítségemet kérni a hozzám forduló kedves emberek? 

Életmód változtatásban, testformálásban, táplálkozásban, gyógyulásban, a belső béke megteremtésében, önismeret - és öngyógyítással, elfogadással kapcsolatban, a relaxáció és meditáció elsajátításában; sőt személyes érintettség révén, önkéntes mentorszülőként autizmusban érintett gyermekeket nevelő, lelkileg vívódó szülőket is segítek igény esetén. Pár éve a tartósan- vagy átmenetileg haj nélkül élő nőknek is igyekszem lelki támaszt nyújtani. 

Gyakran felmerülő kérdés: „Hogy csinálod Klaudia?” Erről szeretnék mesélni az érdeklődőknek rövid előadás keretében és kitérnék a jóga, pilates áldásos hatásaira is, amelyeket a bátrabbak ki is próbálhatnak.

Várom nagy szeretettel az érdeklődőket!

 

 

Sebők-Szalma Adrienn

13.00-13.50

Anya, te vagy a legszebb!

Kommunikáció-művelődésszervező diplomám mellett második hivatásként kozmetikus vagyok, jelenleg főállású kisbabás édesanya.

Hiszem, hogy bárki - még egy anya is  - tud szép lenni minden nap, kisgyermekek, vagy akár egy csecsemő mellett is - egyszerűen és gyorsan.

Fontos, hogy megőrizzük nőiességünket az otthon töltött idő alatt is, hiszen ez mindenképpen kihat a lelkiállapotunkra is. Nem egyszerű a mai rohanó világban egyszer csak otthon lenni a négy fal között egy újszülöttel, aztán a nagyobb gyerekeket nevelni, háztartást vezetni, munkába járni - amire, úgy érezzük, 24 óra sem elég!

Ha az anyaság évei alatt is "adunk magunkra", szebbnek látjuk magunkat, és talán jobban is érezzük magunkat a bőrünkben.

Szeretnék pár hasznos, gyors és egyszerű trükkel hozzájárulni az édesanyák testi-lelki kiegyensúlyozottságához.

Jómagam is egy rohanó életforma után lettem édesanya. Szerettem mindig csinos ruhákban járni, smink nélkül sosem mentem utcára, hajam mindig tökéletesen meg volt fésülve. Napi 18 órákat dolgoztam, és nem esett nehezemre, még csak fárasztó sem volt, hiszen mindkét munkahelyemet imádtam, még a szülés napján is dolgoztam, amikor jött egy "más" élet!

Az első nehézségek után újra kezdtem önmagam lenni testben és lélekben, úgy, hogy a kicsi babám is velem van mindenhol, hiszen már vele teljes az élet.

Az anyaság nem zárja ki a teljes életet, sem a szépséget - sőt!

A rendezvényen abban segítek, hogy pár apró trükk segítségével megtaláld - és naponta elő tudd hozni - a benned rejlő szépséget.

Szeretettel várlak!

 

 

Dr. Farkasné Nagy Gabriella

14.00-15.30 Zeneterápia a mindennapokban

workshop

1985 óta zongoratanár vagyok és 1995 óta zenei mentálhigiénikus és terapeuta. 

Az elmúlt évek során számtalan képzésen vettem részt, ezek közül - a zenei témájúak mellett - a legjelentősebb a Kovács-módszerrel való alaposabb ismerkedés.

Ez a más néven zenei munkaképesség-gondozás, Kodály Zoltán kezdeményezése alapján indult el a muzsikálók fizikai állapotának megőrzése céljából, ami magával hozta a szellemi-lelki teherbíró képesség javulását is.

Zeneterápiás munkámban a kórházi, pszichiátriai gyógyító csoportvezetés mellett nagy hangsúlyt helyezek az idősotthoni rehabilitációra, valamint preventív jelleggel a kreatív zeneterápiás foglalkozásokra az iskolás korosztály számára. 

A Magyar Művészetterápiás Társaság tagjaként is van lehetőségem programok szervezésére. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, a zeneterapeuta hallgatók részére tartok gyakorlati órákat.

 

Hivatásom legfőbb célja, hogy a zenén keresztül örömtelibbé tegyem a rámbízottak életét. Mindennapi rohanásainkat nem mindegy, hogy milyen lelkiállapotban futjuk végig. Idegesen, szorongva, vagy nyugodtan, mosolyogva, harmóniàban a világgal és önmagunkkal. Számos mód kínàlkozik a vágyott belső bèke elérésère, de most olyan,  zene nyújtotta terápiás  lehetőségekkel ismerkedünk, amelyeket saját magunk is alkalmazhatunk. Kikapcsoló másfél óra sok zenével.

 

Jelentkezem a Zeneterápia a mindennapokban workshopra

 

 

Kísérő programok

10.30-11.30 Törpjóga óvodás kortól, Grófné Szerecz Diánával

11.30-tól "Bani's to go" Egészséges ételek - kóstoló

15.45 "Mivel lepném meg anyukámat?" rajzversenyünk eredményhirdetése 

16.00-16.40 Hangolda koncert

 

16.45-17.30 Családi táncház, tánctanítással, a Juhos Együttessel. A moldvai körtáncok és játékok az egész család számára sikerélményt, az együtt táncolás önfeledt örömét nyújtják.

A rendezvény teljes ideje alatt:

- Ingyenes, 20 perces ayurvédikus gyógyító masszázs Szentesi Zoltán masszőrtől

- Ingyenes, profi fotózás a Photo Emporiotól

- játszóház és gyermekfelügyelet a Szent Margit Katolikus óvoda önkéntes pedagógusaival

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata