Holnap városáért díjat kapott Kaposvár

Holnap városáért díjat kapott Kaposvár azért a környezettudatos városfejlesztésért, amely példaként szolgálhat más települések számára is.

A fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, a City Hungary Program ezzel az elismeréssel éppen a helyi közösségek és emberek követendő példáira kívánja felhívni a figyelmet. A díjat dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke, korábbi nemzeti erőforrás miniszter adta át Oláh Lajosné alpolgármesternek múlt héten Budapesten.

A Holnap városáért díjat azok a települések kaphatják meg, amelyek olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutatnak be, amelyek már eredményt hoztak, s amelyek által magasabb életminőség érhető el. 

Szita Károly polgármester évekkel ezelőtt hirdette meg Kaposvár zöld város programját, amely célul tűzte ki az alternatív energiaforrások és a környezetkímélő megoldások minél nagyobb arányú használatát a városüzemeltetés terén. Kaposvár ennek megfelelően az utóbbi években csak olyan fejlesztéseket hajtott végre, amelyek megfelelnek ennek az elvárásnak, s így tesz a jövőben is.

A mostani díj kapcsán a zsűri tagjai értékelték a tömegközlekedés korszerűsítését, a fenntartható mobilitási terv elkészítését, a víz-, hulladék- és energiagazdálkodás terén megtett lépéseket és a kaposváriak bevonását a tervezési folyamatokba. Ugyancsak fontosnak tartották a szemléletformálást és környezeti nevelést, a klímanap, a szecessziós világnap; a Nárciszünnep megrendezését, illetve a kirakatkultúra népszerűsítését, a civil szervezetek számára meghirdetett virágosítási akciót, a Nagy várostakarítást és az Autómentes nap rendezvényeit.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata