Elképesztő húsvéti díszítés Kéthelyen -7000 tojás a tojásfán, óriás szalmanyúl és hatalmas hímes tojások

2015-ben kezdték el húsvéti díszítést Kéthely központjában, akkor közel 1200 db tojás gyűlt össze, 2016-ban aztán több mint 3000 db tojás volt már a fán. A tojásgyűjtés szervezése idén is Vancsó Mihályné nevéhez fűződik.

2016-ban négy darab új, 1,5 m-es tojást faragtak az önkormányzat dolgozói, melyeket a Kéthelyi Általános Iskola, a Napközi Otthonos Óvoda, a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona, valamint Erős Nikoletta és Molnár Balázs polgármester közösen festettek ki.

2017-ben egy óriás tojással növekedett a dekoráció, valamint Bódis Józsefné és Bódis József által készített három fa nyuszival. A rollerozó kisnyulat, és a kerékpározó nagy nyulat Vancsó Mihály készítette.

Az óriás tojás magassága 260 cm, elkészítését nagyrészt Molnár Balázs végezte, de nagyon sokat segítettek önkéntesek is. A tojást 4 nap alatt készítették el, súlya összesen körülbelül 325 kg és 8,2 m3 polisztirolt használtak fel hozzá, valamint 125 kg vakoló anyagot.

Bódis József és Mika Szabolcs a faragásban, Krisztics Tibor a glettelésben segített, Hegedűs Lajos a szállításhoz szükséges vázat készítette. Oltiné Maczkó Nikolettel és Mika Ramónával az alap festését csinálták meg, a gyönyörű mintát a helyi általános iskola rajztanára és tanulói készítették, Szatmári Norbert, Dávid Enikő és Tóth Lóránt. A mintát Szatmári Norbert rajzolta meg, a tojás egyik felén egy népi motívum, míg a másik felén Magyarország címere alatt Kéthely címere található.

A díszítés része egy óriás kosár és tyúkanyó, valamint egy lovas szekér is. Előbbit Molnár Balázs, utóbbit Harangozó Veronika készítette, a szekeret Schmidt László ajánlotta fel.

A tojások száma 2018-ban már megközelíti a 7.000 db-ot, és egy hatalmas nyulat is felállítottak, amely egy vas vázból áll, melyet Kovács József, és Kovács Zsolt készített el, és ezt borították be szénával, amit Bartis László ajánlott fel.A borítás előkészítéséhez is szép számmal gyűltek össze a helyiek, hisz esős, hideg reggel közel 20 fő várta, hogy tehessen a településért, és azért, hogy önök élvezhessék a dekoráció látványát. 

Érdemes ellátogatni Kéthelyre, ahol a díszítés húsvét után két hétig látható lesz.

Forrás és fotók: Molnár Balázs (Facebook)

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata