Akik nem csak karácsonykor segitenek

 

Jön a karácsony, elárasztanak mindent a jótékonysági akciók. Úton, útfélen belebotlunk egy felhívásba hirdetésbe, interjúba, cikkbe, amelyben arra kérnek mindenkit, hogy segitsünk. Olyan ez mintha ilyenkor hirtelen mindenki rájönne, hogy léteznek rászorulók, és nyomorultak, meg szegények és hajléktalanok....

Pedig ők ott vannak ám az év többi napján is. Szenvednek, küszködnek, reménykednek, vagy feladják. Mert ilyen is van. De nem róluk szeretnék írni most, hanem azokról, akik ott vannak ezek mellett az emberek mellett akkor is, amikor nincs karácsony. Akiknek az a munkája, sorsa, vagy késztetése, hogy segítsen.

 Szeretném most megköszönni az ő munkájukat. Köszönöm nekik, akik nap, mint nap szembesülnek tragikus sorsokkal, bántalmazott gyerekekkel, magatehetetlen idősekkel, veszélyeztetett kiskorúakkal és még számtalan olyan problémával, amely megoldhatatlannak látszik.

 

Köszönöm, hogy ott vagytok, sokszor láthatatlanul. Köszönöm, hogy szívvel lélekkel dolgoztok, még akkor is ha nem kaptok dicséretet, ha nem mondják Nektek, hogy fontosak vagytok, iszonyúan fontos a munkátok, és igen ezt jól csináltátok. Köszönöm, hogy akkor is tovább csináljátok, amikor már nem bírjátok, amikor úgy tűnik reménytelelen a helyzet, amikor már annyira fáradtak vagytok, hogy semmihez nincs erőtök.

Köszönöm, hogy minden áldott munkanapon harcba indultok, reggel felkeltek, megisszátokk a kávét, elterelgetitek a gyerekeiket, óvodába, iskolába, és küzdötök. Köszönöm, hogy vívjátok kisebb-nagyobb csatáitokat a szegénységgel, a nyomorral, a butasággal és az emberekkel. És köszönöm, hogy nem adjátok fel, mert ebben a harcban nagyon kevés a győztes csata, bár, aki ezen a területen dolgozik idővel megtanulja, hogy a legapróbb előrelépés is óriási eredmény.

 

Köszönöm, hogy folyamatosan szembesültök tönkrement életekkel, tragikus sorsokkal, a világ árnyékos oldalával, döbbenetes és szomorú történetekkel, halállal és betegséggel és mégis csináljátok tovább. Köszönöm, hogy azokért is dolgoztok, akikre más nem figyel.

Köszönöm, hogy ott vagytok azoknak is, akik sokszor még magukon sem akarnak segíteni.

Köszönöm, hogy próbálkoztok.

 Köszönöm, hogy csináljátok.

 

Köszönöm, hogy nem csak karácsonykor segítetek...

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata