Sose halunk meg a Roxínházban - hamarosan

A Sose halunk meg Dés László, Nemes István, Koltai Róbert és Nógrádi Gábor Koltai Róbert azonos című filmje alapján írt 2006-os magyar zenés játéka.

Tartalom:

Azok hatvanas évek... és bennük a nagy eset, amikor Gyuszi bácsi megnyerte végre élete nagy nyereményét a lóversenyen. Gyuszi bácsi különös figura, a foglalkozása is az: vállfaárus. Munkája pedig abból áll, hogy egy füzérnyi vállfával a nyakában felszáll a vonatokra, és az utasoknak kínálja a portékát.

Minden vidéki városban ismerik, szeretik, mindenhova bejáratos. Gyuszi bácsi is szenvedélyes ember, fürdik a népszerűségben, értékeli a szeretetet, de legjobban mégis a lovak nyűgözik le, ezért ha csak teheti, megy a lovira, és mindig a nagy nyereményről, a tuti tippről álmodozik. Eseménydús életébe bepillantást nyert az egy hétre hozzá utazó nyápic pesti unokaöccse, Imi akiből Gyuszi bácsi embert akar faragni.

Megismerteti ezért a fiút a krémes, a nők és az igazi élet ízével, minek szépségeit a korlátok és sokszor értelmetlen szabályok figyelmen kívül hagyásában, néha áthágásában kell keresni (még akkor is, ha ez néha komoly rizikóval jár). A fiú pedig figyel és tanul, és életre szóló élményeket szerez. Nagybátyját viszi a lendület, de szívének heves dobogásával a teste már egyre kevésbé tud lépést tartani.

De Gyuszi bácsi nem halhat meg anélkül, hogy legalább egyszer ne nyerjen. Méghozzá "úgy, igazán". Jön is a "holtbiztos tipp", az álmok, a remények és vágyak beteljesülését jelentető győzelem.

Színlap:

Fotó: Tóth Gyula és Csepeli Virág

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata