Kárpát-medencei Irodalmi Társaságok Szövetsége - XXIV.Vándorgyűlése

Időpont: 
2015/07/10 - 09:30

2015. július 10-11. Kárpát-medencei Irodalmi Társaságok Szövetsége - XXIV.Vándorgyűlése

Az 1992-ben alakult Szövetség kigondolója és első elnöke Varga Domokos volt. A Szövetség 1997-től közhasznú tevékenységet folytat, bejegyzett szervezet. Jelenleg 50 hazai és külföldi (határon túli) működő tagszervezetet egyesít, amelyek irodalmi, művészeti tevékenységet folytatnak vagy irodalompártolással, olvasáskultúrával foglalkoznak. Szövetségük alapszabálya feladatként rögzíti, hogy évente vándorgyűlést rendeznek valamely tagszervezetük székhelyén, avagy egy-egy irodalomtörténeti, kultúrtörténeti szempontból kiemelkedő jelentőségű városban, községben.

A vándorgyűlések szervezése kiterjed az egész Kárpát-medencére, annak minden olyan tájegységére, ahol a magyar irodalomnak, kultúrának múltja és jelene van.

Irodalmi életüknek azonban nem csupán helyi és környezeti hatása, nem csupán jelene, hanem történelmi múltja is van. Hagyományaikat és a hagyományaikban gyökerező történelmi jelentőségű kapcsolataikat nem csak becsülnünk, hanem őriznünk kell. Kiemelkedő személyiségeik ugyanis nem csupán az egyes régiók helybeli magyarságának és az utódállamok népeinek, hanem egész Európának, sőt az egész világnak is jeles személyiségei.

Helyszín: Táncsics Mihály Gimnázium aulája

Részletes program: http://berzsenyi-tarsasag.hu/wp-content/uploads/2015/06/XXIV.-Program-v%...

Információ: Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság, 7400 Kaposvár, Csokonai utca 1. 82/510-183

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata