Veterán autókkal telik meg a Kossuth tér szombaton

Időpont: 
2017/09/23 - 13:00

Székesfehérvár belvárosából startol el szombaton az Oldtimer Szuperkupának, Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának záró futama, amelyen több, mint 100 veterán autó vesz részt.

Idén  a Balaton déli partján és a somogyi lankák között vezetik majd a gyönyörűen karbantartott „szépkorú”, 1956 és 1989 között gyártott kocsikat a 230 kilométeres túra résztvevői.

A legidősebb autó – egy Citroen Traction Avant B11 – 1956-ban gördült le a gyártósorról,  a Csehországból érkező Jaguar E-Type Roadste pedig 1962 óta járja az utakat.

A veterán kocsik között számos ismert márkát találunk:Alfa Romeo, BMW, Chevrolet, Citroen, Ferrari, Fiat, Jaguar, Mazda, Mercedes-Benz, NSU, Opel, Porsche, Skoda, Volkswagen és Volvo is lesz az indulók között. Az oldtimerek menetét öt modern Ferrari sportkocsi zárja majd, hogy a modern autócsodák, a teljesítmény és a csúcstechnika kedvelői se maradjanak élmény nélkül.

A túra keretein belül zajló verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek az előírt időpontokat, átlagidőket és sebességeket kell mindenütt betartaniuk, a KRESZ szabályai szerint. 

Az ügyességi szakaszokon századmásodpercnyi pontossággal kell teljesíteniük az előírt szintidőt, mivel minden századnyi eltérés – akár korábban, akár később érkeznek az előírt időpontnál a feladat végéhez – egy-egy hibapontot jelent. A győztes az lesz, aki a legkevesebb hibaponttal fejezi be a futamot.

A veterán kocsik túráját a székesfehérvári start után Sárszentmihályon, Nádasdladányban, Balatonakarattyán, Balatonvilágoson, Siófokon, Bálványoson, Balatonlellén, Fonyódon, Lengyeltótiban, Hácson, Somogyváron és Niklán az ellenőrző pontokon, illetve a pontossági feladatok teljesítésének helyszínén kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. 

A futam a balatonlellei rendezvényparkban, a 16.15 órára tervezett befutóval ér véget.

Az autók percenként követik egymást, a táblázat az első autó érkezését jelöli és az utolsó távozásának várható időpontját. Érdemes az első autó érkezéséhez igazítani az autók megtekintését. 

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata