Megérkezett a havazás, mutatjuk az utak állapotát és a várható időjárást

2022.01.22-én a 07.15-kor leadott jelentések alapján

A Dunántúlon és a főváros térségében intenzíven havazik vagy esik a hó.

A gyorsforgalmi valamint a fő- és mellékutak burkolata az ország túlnyomó részén a megelőző védekezés következtében sónedvesek, de az erős havazás miatt a Dunántúl középső részén valamint a főváros térségében előfordulhatnak havas-latyakos szakaszok is.

A látótávolság általában kielégítő, de a hózáporok környezetében 100 és 300 méter közötti a látótávolság.

Országszerte szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, de Lébény és Tamási környezetében közepes (30-39 km/h) erősségű szél fúj.

A hőmérséklet -11 és -1 fok között változik.

(Forrás: a Magyar Közút mérnökségei)

 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.01.22. szombat éjfélig

 

A déli órákig a Dunántúlon, Duna vonalában, Bács-Kiskun nyugati, délnyugati részein több cm hó várható. 5 cm-t meghaladó friss hóréteg elsősorban a Dunántúl középső és nyugati területein, a Dunántúli-középhegységben valószínű, itt helyenként 8-10 cm körüli hó is hullhat. Az élénk, erős északnyugati szél hordhatja a havat. Hófúvásos útszakaszok elsősorban a Dunántúli-középhegység térségében fordulhatnak elő.

 

Napközben nyugat és dél felé visszaszorulva fokozatosan szűnik meg a havazás, ugyanakkor északkeleten (Borsod, Szabolcs, Hajdú) délután, kora este hózáporok várhatók, lokálisan pár cm hóval. Zemplén, Szabolcs térségében az erős északi, északnyugati szél délutántól szintén helyenként hófúvást eredményezhet.

 

2022.01.22. 05:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

Facebookos játékaink szabályzata