Megnézhetitek milyen állati cuccokat foglalt le a NAV

Időpont: 
2020/02/06 - 17:00

 

A Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum „NE VEDD, VÉDD! A NAV szerepe a veszélyeztetett fajok védelmében” című vándorkiállítása nyílik  meg a Fekete István Látogatóközpontban.

Megnyitó időpontja: 2020. február 6., 17 óra

Kiállítás ideje: 2020. február 06. és 2020. május 3. között

Helyszín: Fekete István Látogatóközpont, Deseda-tó, Kaposvár-Toponár

 A kiállítás a CITES listában szereplő, határainkon lefoglalt állatpreparátumokból, bőrökből és csontokból készített tárgyakat, illetve növényi részeket mutat be – példázva a pénzügyőri munkát és a 130 ország egyezményének védett fajait.  A kiállítást Dr. Bocsó Gábor pénzügyőr alezredes, a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének igazgatóhelyettese nyitja meg. Köszöntőt mond: Dr. Ábrahám Levente, megyei múzeumigazgató, valamint Koltainé Magyar Zsuzsanna, a NAV Somogy megyei igazgatója. A megnyitón közreműködik a Pénzügyőr Big Band.

 

A Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum „NE VEDD, VÉDD! A NAV szerepe a veszélyeztetett fajok védelmében” című vándorkiállítás 3. helyszíneként kap otthont a Fekete István Látogatóközpontban. 

A kiállítás célja a figyelemfelhívás. Igyekszik ráébreszteni a  szemlélőt, hogy a külföldi nyaralások alkalmával természetesnek tűnő szuvenírek megvásárlásakor azoknak a fajoknak a kereskedelmét támogatja, akik saját hazájukban is veszélyeztetettnek számítanak. Többek között találkozhatunk kajmán-, tatu- és hiúzpreparátummal, korallokkal, fóka- és kígyóbőrrel, illetve ez utóbbiból készült pénztárcákkal, cipőkkel és táskákkal.

A 64 tárgy mellett 8 tabló informálja a látogatót a CITES-es fajokról, illetve, hogy mit is tehetünk tudatos turistaként. A kiállítás mellett 20 perces videófilm mutatja be a pénzügyőri tevékenység folyamatát, az elkobzás menetét, a raboskodó állatok sokkoló helyzetét.

 

A megnyitón közreműködik a Pénzügyőr Big Band 11 tagja, akik fél órás zenei műsorral szórakoztatják a jelenlévőket. A NAV Somogy megyei hivatalából érkező munkatársak természetvédelmi játékok bemutatásával teszik vidámabbá a gyerekek számára is a megnyitót.

A megnyitón való részvétel ingyenes

A kiállítás a látogatóközpont érvényes belépődíjaival látogatható.

 

További információk: Baki Zsuzsanna, múzeumpedagógustól

e-mail cím: zsuzsibaki.smmi@gmail.com,  tel.: 30/8696-051

Facebookos játékaink szabályzata