Kormányinfo: nem lesznek fesztiválok augusztusban sem

A járványügyi helyzet elemzésével kezdett a kormány szerdán - kezdte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

 

 

Magyarország egyike azoknak, amely a legsikeresebben kezelte a vírust, de ez csak részsiker, közeledik a második hullám, sok helyen már el is indult.

A cél, hogy szeptember 1-el megfékezzék a járvány második hullámát, és el tudják kezdeni a tanévet. Éppen ezért a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15. után fenntartják - jelentette be Gulyás, ami azt jelenti, augusztus 15 után sem lehet semmilyen fesztivált tartani. Eddig csak a tűzijátékot mondták le.

A védekezés csak akkor eredményes, ha az emberek többsége betartja a szabályokat, a maszkviselés és védőtávolság megtartása fontos - tette hozzá.

 

A zenészek garázskoncerteket tarthatnak, a felvételeket közzéteszik - jelentette be még Gulyás. Erre 5,2 milliárdos támogatást kapnak, a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le a programokat.

 

Azt egyelőre még nem tudják, hogy meddig tiltják le a fesztiválokat szeptemberben kerül újra napirendre a téma.

A Nagyon Balaton Hivatalos oldalán már bejelentették, hogy sme a Strand Fesztivátl sem a Balaton Pikniket nem rendezik meg.

 

Facebookos játékaink szabályzata