Mézes egészségcsomagok a Méhészboltban

A Méhészboltban mostantól különleges egészségvédő mézes csomagokat is vásárolhattok, amelyek akár ajándéknak is kiválóak.

A csomagok többféle mézes meglepetést tartalmaznak, van amelyikbe virágpor, gyógycukorka és torokbalzsam került.

De olyat is választhattok, amelyben mentás, rozmaringos, kakukkfüfes és bodza méz is megtalálható.

 

A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, és közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír.  A mézzel (illetve egyéb méhészeti termékekkel) való gyógyításnak külön neve is van: ez az apiterápia.

A természet eme édes adománya négyötödrészt glükózból és fruktózból áll, ám még így is fér bele mindenből, ami jó: kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin. Baktériumölő hatását már rég óta ismerték: a háborúk során sebek fertőtlenítésére is használták. Fájdalomcsillapítóként és köptetőként a házi patikák szerves része. Gyógyhatása azonban csak a jól kezelt méznek van, amely természetes eredetű, nem melegített, nem manipulált.

Baktériumölő hatását enzimei, magas káliumtartalma és aromaanyagai biztosítják. A méz kedvezően hat az izomzat, s még a szívizomzat működésére is, jót tesz az emésztésnek, ugyanis tisztítja a vért, serkenti a vérkeringést és vérnyomáscsökkentő hatása is ismert. 

 

A Méhészbolt Kaposvár Fő u. 34. szám alatt található.

Időpont: 
péntek, 2020, október 23 - 10:19

Facebookos játékaink szabályzata