Öt kiscicát mentettek meg a diákok a Toldiban a Kutyatár segítségével

Öt fekete kiscicát találtak a Toldi iskola udvarán a múlt héten. A macskákra a gyerekek figyeltek fel, akiknek rögtön megesett a szívük a magukra hagyott kicsiken.

 

A cicák kiszolgáltatottsága cselekvésre sarkallta a diákokat, akik természetesen meg szerették volna oldani valahogy a kialakult helyzetet. Természetesen fel sem merült, hogy a kis élőlényeket a sorsukra hagyják, és jelezték tanáraiknak az általuk tapasztaltakat, elősegítve ezzel, hogy a cicák megmentése érdekében lépéseket tegyenek. 

Ezúttal is a Kutyatárnál volt a helyzet kulcsa, akik a macskák megmentésére siettek. Facebook oldalukon így írnak:

"Hívott bennünket a tanár úr, illusztrálva a gyerekek előtt, hogy mi ilyenkor a teendő. Kérésemre a cicákat levitték a Baross utcai rendelőbe, ahol elsődleges vizsgálatuk megtörtént, majd a nap folyamán elvittem őket egy nemlétező helyre, ugyanis a hasonló esetek miatt már nincs semmilyen szeparálásra alkalmas eszközünk, így egy textil kutyaboxba telepítettük őket. Ezen esemény remek alkalmat nyújtott arra, hogy a gyerekek testközelből szembesüljenek azzal, hogy az állatoknak - különösen a kölyköknek - emberi segítségre van szükségük, hiszen nem tudnak gondoskodni magukról, nem tudnak vigyázni magukra." 

A macskák szerencsére jól vannak, ahogy a fotó is bizonyítja. Hasonlítanak egymásra, mint 5 tojás. A Kutyatár Egyesület köszöni a gyerekeknek és a pedagógusoknak, hogy "szakemberhez fordultak".

Időpont: 
hétfő, 2020, október 26 - 18:15

Facebookos játékaink szabályzata