Rippl-Rónai Fesztivál 3. nap

Végre nem romlott el az időjárás a hétvégére, aminek biztosan nagyon örültek a Rippl-Rónai Fesztivál szervezői, hiszen nagyon sokan felkeresték a rendezvényt szombaton. 

Rengeteg program várta a kicsiket és a nagyokat egész nap: kézműves foglalkozások, szamaragolás, játékok, volt miből válogatni.

Kora délután már elég sokan nézelődtek szerte a városban, bár még nem volt tömeg. A Kossuth téren táncosok szórakoztattatták az érdeklődőket,  a Noszlopy utcában a Zichy tanulói várták a vállalkozó kedvű gyerekeket, lehetett pólót festeni, nyomdázni és még sokféle kreatív dolgot művelni az árnyas fák alatt. Az Európa parkban szamárhátra ülhettek a lurkók, és nem csak ülhettek rajta, hanem mehettek is egy kört a Fő utcán.

A sátrakban egyesületek és alapítványok képviselői várták a látogatókat, kint voltak a Madártani Egyesület kaposvári képviselői, a Kutyatár dolgozói,  a Mosolygó Kórház és még sokan mások. A parkban fából készült sakk, malom és még számos ügyességi játék várta a játékos kedvű apró népet, a múzeum előtt pedig nemezelni is lehetett. Nem unatkozott a fesztiválozó gyereksereg az biztos.

Viszont, aki valamit enni és inni szeretett volna alaposan ki kellett nyitni a pénztárcáját, az utcai árusoknál 500 forint volt 10 deka kókusztekercs, 3 deci meggyes sört 450 forintért mértek, ez utóbbi egyébként nagyon finom volt, a sajtos tejfölös lángoshoz 550 forinthoz lehetett hozzájutni, ez viszont nem igazán ízlett.

A Rippl-Rónai Emlékházhoz is kilátogattunk, a gyönyörű környezet nem vonzott tömegeket, pedig igazán kellemes volt a hangulat. Pikniktakarók várták a pihenni vágyó közönséget, lehetett nagyon finom mézet és sajtokat kóstolni, és egy zenés irodalmi összeállítást is meghallgathattak a látogatók.

Öt óra után aztán elkezdett benépesülni a belváros, egyre többen érkeztek, hogy megnézzék a fesztivált, a Csík zenekar koncertjére pedig teljesen megtelt a Kossuth tér.

Facebookos játékaink szabályzata