Magazin

Jegesedik a Balaton, de a korcsolyázást inkább kerüljétek

A hétévégén röpködnek majd a mínuszok így valószínűleg állóvizeinken is jégréteg képződik majd.

Filmforgatáshoz keres statisztákat a Csiky

20 – 70 év közötti nőket és férfiakat keresnek a Csiky Gergely Színházzal együttműködésben, a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Blue Duck Arts gyártásában készülő magyar TV film statiszta szerepére.

Brutálisan lecsökkent a kereskedelmi szálláshelyek forgalma tavaly novemberben

     - A  kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma tavaly novemberben 93,1 százalékkal visszaesett az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 76,3 százalékkal csökkent - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Lopás miatt vették őrizetben a 16 éves marcali lányt

A marcali lányt bűnügyi őrizetbe vették.

Új horgászrend lép életbe a Balatonnál február 1-től

 - Február elsejétől új horgászrend lép életbe a Balaton, ami a ragadozó halak fogási tilalmi idejét megduplázza, a gyerekhorgászatban könnyítést hoz, a szemetelést viszont szigorúbban bünteti - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője csütörtökön az MTI-vel.

Remekül szerepeltek a kaposvári zeneiskolások a regionális fafúvósversenyen

Nagyon szép eredmények születtek a "Csupor László" VII. Dél-Dunántúli Regionális Fafúvósversenyen.

Elmarad a Kolbászfesztivál Fonyódon

A szervezők közösségi oldalukon jelentették be a szomorú hírt, hogy idén a járványhelyzetre való tekintettel sajnos elmarad a Kolbászfesztivál.

A rendőrök szeme láttára csúszott az árokba az ittas vezető

 

Homokszentgyörgy és Mariettapuszta között szenvedett balesetet egy személygépkocsi, a sofőrnél felmerült az ittas járművezetés gyanúja.

Országos tisztifőorvos: biztatóak a járvány adatok

- A következetes védelmi intézkedéseknek köszönhetően kedvezően alakulnak a járványügyi adatok - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Nagyobb a baj, mint gondoltuk: klímaválságra figyelmeztetnek a világ vezető kutatói

- Tömeges fajkihalásra és klímaválságra figyelmeztettek a világ vezető kutatói. Legújabb jelentésükben arra hívták fel a figyelmet, hogy a világ nem képes felfogni a biodiverzitás elvesztése és az éghajlati zavarok okozta veszélyek mértékét.

Oldalak

Facebookos játékaink szabályzata