A börzés vásárlás 10 aranyszabálya

Hogy miért érdemes börzére, bolhapiacra, vásárba járni? Nagyon olcsón, nagyon jó cuccokhoz lehet hozzájutni, és rengeteg dolgot találsz egyetlen helyen.

Kaposváron is sok börzét rendeznek, főleg bababörzét, a legközelebbit április 8-én a Gépészben. Ha pedig még nem vagy gyakorlott börzéző, íme néhány hasznos tipp, amivel biztosan boldog véget ér a vásárlás. 

1. Ne ragadj le egy helyen! A börzéken nem árt egy kört futni mielőtt nagyobb beruházásba kezdenél, mert lehet, hogy egy másik árusnál ugyanazt megkapod olcsóbban.

2. Ha úgy érzed, hogy találtál valami különlegeset jó áron, akkor csapj le rá, mert lehet, hogy 10 perc múlva már nem lesz meg. Ez a tanács úgy tűnik mintha ellentmondana az előbbinek, de ebben az esetben a különlegesen van a hangsúly például egy régóta keresett játékra, vagy egyedi ruhadarabra gondoltam, amit talán máshol nem is lehet beszerezni.

3. Alkudj! Legfeljebb nem engednek az árból, de vesztenivalód ezzel gyakorlatilag nincsen.

4. Jó ha tudod, hogy bizonyos termékekért mennyit vagy hajlandó fizetni, így jóval könnyebb lesz vásárolni. Én például ha látok valamit, és nem tudom eldönteni megvegyem-e, eldöntöm mennyi az a maximális összeg amit kifizetnék érte, ha ez alatt van megvásárolom.

5. Ne vegyél olyan használt cuccot, amit a boltban is megkapsz új állapotban ugyanezen az áron! Mivel az új mégiscsak új.

6. Vigyél magaddal egy jó nagy bevásárlótáskát, vagy kettőt!

7. Legyen nálad apró! Százas, kétszázas stb.

8. Nézz körül azoknál az árusoknál is, akik eldugott helyeken vannak, általában jó áron vásárolhatsz náluk.

9. Jó ha tudod, ha a börze elején mész még nagy a választék, viszont ha a vége felé sokkal jobban lehet alkudni.

10. Ha nem viszed a gyerkőcöd, akkor vigyél egy mérőszalagot, írd fel a lurkó adatait, szélét-hosszát, és így meg tudod nézni, hogy megfelelő-e a méret.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com