10+1 programlehetőség a Desedán

Azóta, hogy szépen kiépítették a Deseda  környékét a toponári oldalon rengeteg programlehetőség várja a kicsiket és a  nagyokat. Most ezeket gyűjtöttük össze.

Galéria: http://kaposvariprogramok.hu/mienkadesedagaleria

Szóval lássuk, mit lehet csinálni a Desedán:

1.Kerékpározhatunk – a Desedára ki lehet menni biciklivel hiszen kiépített kerékpárút várja a kerekezni szerető embereket, amelyen Kaposvártól egészen a tó partjáig ki lehet jutni.

2.Futhatunk – a futás kedvelői is megtalálják a számításukat, hiszen a tó körül, közel a természethez határozottan kellemes környezetben kocoghatunk.

3. A gyerekek játszhatnak – a parton a kisgyerekes szülők is megtalálják a számításukat hiszen három helyen is kiépített játszótér várja a gyerekeket, sőt az egyik ezek közül egy vízi játszótér. Galéria: http://kaposvariprogramok.hu/vizijatszoter

4.Múzeumba mehetünk – a Fekete István Látogatóközpontban állandó kiállítással várják az érdeklődőket, ahol diorámák, játékok, tabletek és egy hatalmas akvárium segítségével megismerhetjük a helyi flórát és faunát. 

Nyitva tartás: 04.01.-10.31.: 10-18 óráig, hétfőtől - vasárnapig, 10.31.-04.01.: 10-16 óráig, hétfő kivételével minden nap!

Belépőjegy árak:

Teljes árú: 780 Ft/fő

Kedvezményes: 390 Ft/fő

5.Megfigyelhetjük a Deseda élővilágát - a madármegfigyelő házikóból szemügyre vehetjük a madarakat, a szitakötő házban, a béka- és teknős lesnél a vízpartok kis lakóit láthatjuk testközelből ha szerencsénk van, a kacsaúsztatóban pedig a kacsákat tanulmányozhatjuk.

6.Csónakázhatunk – a látogatóközpontban csónak is kölcsönözhető, amely fél órára 300 ft, 1 órára 650 + 500 ft kaució, amit a csónak sérülésmentes visszaszolgáltatása esetén visszakapunk.

7.Hajókázhatunk  - ősztől tavaszig közlekedik a Desedán a kishajó, amely 15-30 percenként közlekedik, illetve annak függvényében ahogy igény van rá. Részletek: http://kaposvariprogramok.hu/desihajo2016

8.Röplabdázhatunk, focizhatunk – kiépített röplabda és focipálya várja a csapatsportok kedvelőit.

9.Süthetünk szalonnát, vagy bármi mást a kiépített tűzrakóhelyeken.

10.Horgászhatunk – a Desedán nagy hagyománya van a horgászatnak többször rendeznek versenyeket is.

11.Emellett: ücsöröghetünk a stégen, piknikezhetünk, ehetünk melegszendvicset és ihatunk sört a büfében, sétálhatunk a parton. 

A parkoló nagy, sok autó elfér, mosdó is van, viszont a területre nem lehet kutyát bevinni, legalábbis egy tábla erre figyelmeztet a büféknél. 

Állásajánlatok Kaposváron