Menjünk Kirándulni! - Petesmalmi vidrapark

 

A Nagyatádtól nem messze található vidraparkban, nem csupán a vidrákkal ismerkedhetsz meg közelebbről, hanem végigmehetsz egy tanösvényen, megcsodálhatod a lábodi tavakat és megnézheted a vidrák természetes élőhelyét.

Ha a Vidraparkot keresed, követned kell a Vidraparkot jelző táblát, amely Mike és a lábodi útelágazó között, félúton tűnik fel az útszélen. A tábla egy erdei útra vezet, – amely személyautóval is viszonylag jól járható – egy 10 perces kellemes zötykölődés után elénk tárul a Patikus tó; megérkeztünk Petesmalomba. 


Magyarország, közelebbről Belső–Somogy európai „vidra-nagyhatalom”. A Balaton és a Dráva közt húzódó ökológiai hálózat erdei tavas területeinek láncolata igazi „vidra-Paradicsom”. Védelmet, búvóhelyet, élelmet talál itt ez a Nyugat-Európából már csaknem teljesen eltűnt menyétféle ragadozó.

A bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból az élővilág zavarása nélkül nyerhetünk bepillantást a tavak mozgalmas életébe.

A Parkban közelről tanulmányozhatjuk a vidrát, ezt a védett, rejtett életmódot folytató állatot. Megismerkedhetünk életmódjával, viselkedésével. Agyermekek éa a felnőttek számára is nagy élmény a vidrák pajkos játékának megfigyelése. A látogatói központtól induló tanösvény útvonalát követve megismerhetjük a vidrának, Európa legértékesebb menyétféle ragadozójának természetes élőhelyét, annak növény-, és állatvilágát.

 

A Vidrapark egyben mentett (fiatal, sérült) vidrák, ill. egyéb védett emlősök, madarak menhelye. Számos vidra, fehér gólya, fekete  gólya és legyengült, de már röpképes rétisas-fióka kapott újból erőre nálunk.

 

 

 

Petesmalmi Vidrapark – Lábod

GPS koordináták: 46° 22,73’É, 17º 50,18’K

Nyitva: minden nap 10.00-18.00 óra között

Telefon (Balogh Márta): +36 (30) 474-2491

E-mail: vidrapark@stvsz.com

Jegyárak:

Felnőtt belépőjegy:   1000 Ft (HUF)

Gyermek/Diák/Nyugdíjas belépőjegy:      500 Ft (HUF)

Családi belépőjegy (1 vagy 2 szülő és gyerek(ek) :  2.000 Ft (HUF)

Támogató jegy:   2.000 Ft (HUF)

Nyitva tartás: minden nap 10.00-18.00

Állásajánlatok Kaposváron