Hová menjünk kirándulni? - Tókaji parkerdő

 Új rovatunkban sorra vesszük a Kaposvár környéki kirándulóhelyeket.

A várostól mindössze három kilométerre - Szenna felé Kaposszerdahely és Kaposvár között terül el a mintegy 160 hektáros Tókaji parkerdő, amely a Zselici tájvédelmi körzet része.  

Galéria: http://kaposvariprogramok.hu/tokajiparkerdo

https://kaposvariprogramok.hu/tokaj2018

A  parkerdő remek kikapcsolódási lehetőség mindenkinek, aki szereti a természetet. A két nagy halastóban horgászni lehet, az erdőben számos ösvényen barangolhatunk, és még egy erdei tornapálya is megtaláható a területen. A szabadtéri sütés-főzési lehetőségei is adottak, sőt még egy menedékház is áll a tavak mellett. 

 Akár gyalogosan, akár kerékpárral érkezünk, akár hosszabb túrát vagy egy rövidebb sétát szeretnénk tenni a Tókaji parkerdő mindenképppen jó választás. 

Ha többen mennek ki a területre, akkor a parkoló és környéke hamar megtelik autókkal, de nem kell megijedni, mert az út mellett is letehetjük a gépkocsikat és egy rövid sétával el is lehet jutni a tavakhoz. A tavakat körbe is lehet járni, amely egyébként nem túl nagy táv - egy 4-5 éves gyerkőc simán megteszi, többek között ezért is ideális családi program egy kirándulás a Tókaji parkerdőbe. A területre egyébként kutyát is be lehet vinni.

A parkerdő szélén terül el a fenntartó SEFAG Rt. lőtere is, ahol koronglövő és korongvadász versenyeket tartanak. Gyakoriak a nemzetközi rendezvények is.

A parkerdő növényfaj-állománya alapvetően: bükk, tölgy, gyertyán, de emellett néhány különlegesség is megtalálható mint például a vörös tölgy, a duglász fenyő és a lucfenyő.

Térkép: 

Állásajánlatok Kaposváron