Egyedülálló nyomozós pc játékot fejleszt egy kaposvári srác

Menő nyomozós játék készül PC-re Chicken Police címmel, magyar fejlesztőkkel!

Emlékeztek még a Szimat Szörény című tévésorozatra? Ebben címbéli magánkopó egy túlmozgásos, állatfejű alakokkal teli világban szaglászott a bűnözők után? 

A Chicken Police is ezt a fősodort követi, ám nem tévésorozat lesz, de nem is képregény. Hanem egy szatirikus film noir kalandjáték PC-re, angol nyelven, amit egy háromfős magyar fejlesztőcsapat, a The Wild Gentlemen készít a kaposvári Varga Bálint Bánk vezetésével.

Varga Bálint Bánk korábban a Hegy című képregényével ért el sikereket, amellyel alkotótársával a 10. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon elnyerték a legjobb képregényes versenymű alkotói címet.

Jelenleg a játszható demót fejlesztik, 2018-ban indul a Kickstarter-kampány, és ha minden jól megy, 2019-ben pedig már elmerülhetünk a bűnben Clawville utcáin. 

  A történet főhőse két kakas nyomozó, a kiégett és keserű Santino „Sonny” Featherland és törtető, fenegyerek társa, Marty McChicken, akik a Clawville-i Rendőrség ragadozási ügyosztályán dolgoznak és egykor a „csirkekopók” néven voltak ismeretesek egy olyan városban, amit egykor ugyan édeni helynek, egyfajta utópiának szántak, mostanra azonban az egész Vadvidék legsötétebb, legveszélyesebb és „legszíntelenebb” helyévé vált. A politikusoknál csak a rendőrök korruptabbak, a társadalmi szakadékok egyre nőnek és a városban egyfajta rejtett diktatúra kezdi felütni a fejét, miközben egy különös és minden eddiginél brutálisabb sorozatgyilkos, a Koponyás borzolja a kedélyeket...

A tervezők szándéka szerint a végleges játékban több, mint 70 karakterrel nyílik majd alkalmunk beszédbe elegyedni, ezek egy részét pedig ki is kell hallgatnunk. A szereplők  mindannyian állatfejű emberek.

Aki  szerette a Szimat Szörény és a Kutyavilág sorozatokat, valamint Bogart filmjeit, a Blacksadet, a Blade Runnert vagy az L.A. Noire-t, bátran tegyen egy próbát majd a Chicken Police-szal is!

Forrás: http://nerdblog.blog.hu

OLVASTAD MÁR?

MINDEN KÍNÁBÓL ÉRKEZETT CSOMAG UTÁN ADÓT KELL MAJD FIZETNI

40 EGYEDI JELMEZ FARSANGRA - GALÉRIA

KÜLÖNLEGES NYÁRI FESZTIVÁLT RENDEZNEK ALSÓBOGÁTON

A SZÍNHÁZLÁTOGATÁS 10 ARANYSZABÁLYA

6 TIPP HOGYAN ÉS HONNAN SZEREZD BE A FARSANGI JELMEZT KAPOSVÁRON

 

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata