Ma hivatalosan is megnyílt az Erdők Háza Látogatóközpont Kaposváron

Az Erdők Háza Látogatóközpont a SEFAG Zrt. interaktív ismeretterjesztő kiállítása, ami Kaposvár belvárosába hozza a somogyi erdők világát. 

Az Erdők Háza Látogatóközpont közelebb hozza az erdő kincseit a diákokhoz, akik interaktívan, játékosan tanulhatnak az erdő élővilágáról, az erdész és a vadász feladatairól, az erdő- és vadgazdálkozásról, a környezettudatos viselkedésről, és az erdők újratermeléséről.

Az Erdők Házában egy kisebb és egy nagyobb kiállítási tér, és négy élményszoba ismerteti meg a látogatót a fától az erdőig.

A kiállítást végigjárva választ kapunk olyan kérdésekre, mint például: Mitől fák a fák? Hogyan vastagodnak évről évre a fák? Kik élnek a fatörzsekben? 

De tapasztalatokat szerezhetünk különféle fákból készült kockák emelésével, vagy kérgek megtapogatásával, és megtudhatjuk azt is, mennyi minden készül fából.

Sőt, ha kedvünk tartja, egy rövid időre erdészekké válhatunk, ugyanis különböző erdészeti eszközökkel fát mérhetünk, és megtanulhatjuk, hogyan kell kiszámolni egy farönk térfogatát.

Az Erdők Háza Látogatóközpont itt található: 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 21.

Rengeteg program is lesz majd itt, amelyekről természetesen az oldalon is beszámolunk.

Forrás: http://patkosstudio.hu

https://www.facebook.com/Sefag.Zrt

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata