Bemutatták a "Kaposvár csokit" a Városházán a Turisztikai nyitó konferencián.
Ízletes, minőségi alapanyagokból készül és még társadalmi jót is szolgál a „Kaposvár Csoki”, a „Zselic Kincse” Szociális Szövetkezet legújabb „terméke”.
A Kaposvár Csoki, belga minőségi csokoládé, valamint helyi természetes alapanyagok felhasználásával, egyéb adalékanyagok, illetve tartósítószer nélkül készül, a Kék- Madár Alapítvány műhelyében (megváltozott munkaképességűek bevonásával).
A kis szériában gondos munkával készülő Kaposvár Csokoládé valódi kézműves termék, 3 ízben (tej, ét és fehér csoki) kapható.
A labirintus öntőformában kiöntött csokoládé egyben – az idősebbek számára ismerős – játékot is rejt.
Az egyedi öntőformákat Hladács Viktor kisvárdai szobrászművész készítette, míg a csomagolásokon látható – jellegzetes kaposvári épületeket, utcákat, tereket ábrázoló, sajátos stílusban készült – grafikákat Cziráki Maja, a PTE tervezőgrafikus szakának tehetséges szekszárdi hallgatója készítette.
A hazai kézműves csoki révén a valódi csokoládé élmény már újra elérhető, csak éppen nem a nagyáruházakban kell keresni, hanem Kaposváron a MÍVES Magyar Kézműves Termékek Boltjában, a Tourinform Irodában, és a vendéglátó egységekben (kávézókban, cukrászdákban, szállásadó szolgáltatóknál).
A magas kakaótartalmú, kíméletesen feldolgozott kakaóbabból készített keserű csokoládé lassítja az öregedést, megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségeket, és még egy sor más betegséggel szemben is erős védelmet ad.