Bemutatkoznak az I. Kaposvári Zenésztalálkozó résztvevői: KICK YOUR HEART

Kelta népzene és rock? Talán első hallásra különösnek tűnhet, de a Kick Your Heart zenekar ezeket a stílusokat elgyítette.

A Kick Your Heart zenekar 2009-ben alakult kaposvári banda volt, mely különböző rockfeldolgozásokat játszott. Többször újjá alakult, míg a zenekar nem hivatalosan, de feloszlott. 

  Tamasóczki Bence tovább vitte a Kick Your Heart nevet és zenei projektté alakította. A projekt zenei stílusát a különböző kelta és viking folkzenei motívumok határozzák meg, ehhez társul rengeteg Bence által előre megírt és a zenészek által együtt improvizált dallam. A végső cél egy teljes zenei album készítése, melyből eddig egy demó, a Nordic Saga készült el. A dal egyszerre idézi a Queent, Mike Oldfield-et, úgy teljes egészében a '80-as évek New Wave stílust és a Nightwisht. 

  Az élő fellépéseknél akusztikus és elektromos hangszereket vegyítenek a zenészek. Hallható elektromos gitár, akusztikus gitár, hegedű, ír furulya, skótduda. A zene legérdekesebb részei, amikor a folktémákból kiindulva egy improvizációvá válik a dallam. Itt a dalok sosem hallhatóak kétszer ugyanúgy. 

  A Kick Your Heart azok számára ajánlott, akik egy izgalmas egyedi zenei élményre vágynak és egy pillanatra lélekben Skóciában, vagy épp Izlandon szeretnék érezni magukat. Ha ti is ki szeretnétek próbálni ezt a zenei élményt, akkor gyertek el az I. Kaposvári Zenésztalálkozóra a Vigasságok terére június 30-án. 

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata