5 ok, amiért nagyon fontos, hogy a gyerek megtanuljon programozni

Miért fontos a programozás? A gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak, de az is nagyon fontos, hogy értsék hogyan működnek ezek a szerkezetek:

5 ok, amiért érdemes a gyerekeket megtanítani programozni:

1. Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, elengedhetetlen a digitális írástudás. 

A digitális (számítógépes) írástudás tartalmazza azokat az ismereteket, amik lehetővé teszik a felhasználó számára a számítógép által nyújtott lehetőségek kihasználását, pl. szövegszerkesztő, táblázatkezelő és egyéb alkalmazói szoftverek ismeretét, alkalmazását. Ehhez szorosan hozzátartozik még az internet és általában a hálózatok ismerete, és egyre inkább nő a multimédiás alkalmazások jelentősége is.A digitális írástudás egyre inkább a 21. század alapkövetelményévé válik, fontos, hogy a diákok ne csak passzív befogadóként használják a számítástechnikai eszközöket, hanem aktívan alakítsák is őket.

2. Az algoritmikus gondolkodás elsajátítása sok előnnyel jár hiszen lényeges, hogy a gyerekek megtanuljanak logikusan gondolkodni, fejlődjön a problémamegoldó képességük, átlássák  folyamatokat így még az iskolai eredményeik is javulhatnak.

3. Javítja a kreativitást! Meghatározó, hogy a fiatalok élményalapú oktatási módszerrel, játszva tanuljanak programozni. Teret kell hagyni a kreativitásuknak, programozás közben alkothatnak, azt csinálják, amit a tapasztalatok alapján igazán szeretnek.

4. Mert menő! A srácok saját számítógépes játékokat, animációkat, klassz applikációkat tudnak majd készíteni és robotokat is képesek lesznek programozni.

5. Sokak szerint a jövőben azok irányítják majd a Világot, akik tudnak majd programozni, tehát például nem csupán használják a Facebookot, hanem azt is értik hogyan működik.Valószínűleg nem lesz minden diákból programozó, viszont a megszerzett tudást szinte bármely munkaterületen tudja majd hasznosítani felnőtt korában.

És hogy hol tanulhat programozni a gyerkőc Kaposváron? A Logiscool mára több mint 5 országban, 30 városban, 7000 diákkal ismertette meg játékos módon a programozás alapjait. Az iskola elkezdéséhez semmilyen informatikai ismeretre sincs szükség, azonban javasoljuk hogy a gyermek stabil írás-olvasási készséggel rendelkezzen, hogy maradéktalanul tudja élvezni a változatos feladatokat.

A  Logiscool kurzusai 2017-2018. évi tanévben szeptember 18-án indulnak. Kurzusaink tananyaga egymásra épülő, több éven át tartó modulokból áll, tehát hasonlóan egy idegen nyelv elsajátításához vagy a zenei tudás megszerzéséhez, programozni megtanulni is több év alatt lehet. Diákjaink hetente egyszer 1,5 óra (2x45 perc) időtartamú órán vesznek részt. Óráinkat hétköznaponként 15:00 és 16:40, szombat délelőtt 9:30 és 11:10 órai kezdettel tartjuk. A korábbi időpontokat általában az alsós korosztálynak ajánljuk. A kurzus díja havi egyenlő, 13 000 Ft-os részletekben fizethető a tanévben, kivéve a kezdő és az utolsó hónap tört részletét. (Kedvezmények: saját diák kedvezmény: -10%; csoport kedvezmény: -10% (legalább 4 új diák jelentkezése esetén); testvér kedvezmény: -10%.) Egy tanév 2x18, azaz 36 alkalomból áll. Kurzusainkat 6-12 fős csoportokban tartjuk.

 

Ismerkedjen meg iskolánkkal és látogasson el személyesen, gyermekével ingyenes nyílt napjainkra, ahol megnézheti, hogy is zajlik nálunk egy óra.

Időpontok:

2017. augusztus 30., szerda 17:00

2017. szeptember 5., kedd 17:00

2017. szeptember 8., péntek 17:00

2017. szeptember 12., kedd 17:00

2017. szeptember 15., péntek 17:00

 

Címünk: 7400 Kaposvár, Bajcsy Zsilinszky utca 10. (Kaposvári Egyetem, Művészeti kar, régi Tanítóképző Főiskola épülete.)

Jelentkezés: www.logiscool.com

Kérdés esetén hívjon bizalommal: 70/670-9199

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata