Miért is mire jó a repceméz

A repcemézről, aki még nem kóstolta, valószínűleg azt hiszi, hogy nem olyan finom. Kóstolják meg!

A gyakran termelt mézek között a repceméz az egyetlen méz, amely lúgos kémhatású, ezért gyógyhatása gyomorsav túltengés esetén is megmutatkozik, ehető, sőt javasolt.Folyékonyan világos színű, kikristályosodva hófehér színű méz. Nagyon gyorsan (napok alatt) kikristályosodik.

Jellegzetes módon apró kristályokat alkot, egyöntetűen kristályosodik (nincsenek fázisok a kristályosodási folyamat során), emiatt kiválóan alkalmas krémméz előállítására. 

A repcemézet enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávéba, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját.

Szintén egyedülálló kémhatásának köszönhető, hogy a repcemézet manapság egyre gyakrabban használják a különböző lúgosító kúrák alkotóelemeként.

A repceméz hatásai közül fertőtlenítő hatása is közismert: eredményesen használható gyulladáscsökkentőként, és a legyengült szervezet regenerálásában is nagy szerepet játszik.

Mind a méhek, mind az emberek számára kiemelten értékes beltartalmi tulajdonságokkal bír, ennek köszönhetően a repceméz nagyszerű immunerősítő.

A repceméz jótékony hatásai közül magas szőlőcukor tartalma miatt kiemelkedik az energetizáló képessége, ami miatt a kemény szellemi és fizikai munkát végzők, és a sportolók is étrendjükbe illeszthetik.

Vérszegénység esetén a repceméz hatása szintén felbecsülhetetlen, hiszen magas vastartalma miatt elősegíti a fokozott vérképzést.

Nagyon jó alapanyag propoliszos méz készítéséhez, mivel segítségével krémes állagban, kiskanállal, könnyedén bevihető a szervezetbe a propolisz. Ez méginkább kidomborítja a repceméz egyébként is kiváló egészség megőrző jellegét.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com