A Nagybőgő a Csiky új stúdióelőadása

Időpont: 
2018/01/23 - 19:00

Bemutatták Patrick Süskind:A nagybőgő című darabját a Csiky Gergely Színházban.

Patrick Süskind:A nagybőgő 

tragikomédia

Süskind nagybőgőse agglegény ennek minden hátrányával. Egy belvárosi lakásban él, melyet teljesen lehangszigeteltetett, hogy a külvilágot még jobban kizárhassa az életéből. Otthon csak ő létezik a nagybőgőjével és a gondolataival, melyek a monológ során elfogyasztott sör hatására egyre inkább őszinték lesznek. Tipikus nagybőgős: minden gondolata a hangszer körül forog, vagy onnan indul el, és oda talál vissza. Sérelmezi, hogy nagybőgős. Sérelmezi, hogy hátul kell ülnie a zenekarban, hogy nem is hallatszik. Sérelmezi, hogy nem lehet híres szólista, hogy senki nem néz fel rá azért, mert ő egy nagybőgős…

A SZERZŐ

Patrick Süskind Ambachban született 1949. március 26-án. Leghíresebb műve

A parfüm - Egy gyilkos története című regény 1985-ben jelent meg, amelynek hatalmas nemzetközi sikere azóta is rányomja bélyegét irodalmi pályafutására. A művet 46 nyelvre fordították le és világszerte mintegy 15 millió példányban kelt el. Süskind nagymértékben elzárkózik a nyilvánosság elől. Életéről, munkájáról csak keveset tudni, ritkán ad interjút és alig kering róla fénykép. Számos kitüntetést is visszautasított már, így például a Tukan-díjat és a Frankfurter Allgemeine Zeitung irodalmi díját.

Részlet a Sarkadi Kiss János rendezővel készült interjúból  (Forrás: csiky.hu)

Ki a főhőse A nagybőgőnek?

A nevét nem tudjuk, de egy éltesebb korú ember, egy nagybőgős. Németországban játszik egy állami zenekarban. De lehetne bárhol máshol a világban is. Rengeteg olyan dolog érte őt, amitől az élete zátonyra futott. Elégedetlen az őt körülvevő világgal, és ezért mindenkit hibáztat. Önmagát talán a legkevésbé. Másfél óra alatt elmondja nekünk az életének történetét. Mi pedig magunkra ismerünk. Bármelyikünk lehetne ez az ember, hiszen mindannyian küzdünk problémákkal. A nagybőgő egy érdekes önvallomás tele mulatságos helyzetekkel.

Mi a legnagyobb problémája?

A nagybőgője. A darab folyamán kiderül, hogy miért ezen a hangszeren játszik. A nagybőgője végigkíséri az életét. Soha nem tudott kitűnni vele, hiszen ez nem az a hangszer, amivel ki lehet tűnni a zenekarból. Egy kicsi szobában őrlődik egyedül, ami ráadásul még hangszigetelt is. Ez még jobban ráerősít a magányára. Együtt él a nagybőgőjével, amely őt mindenben akadályozza, de mégis ez a hangszer az élete.

Játssza:Hunyadkürti György

Műsoron: http://kaposvariprogramok.hu/csiky1801

Forrás: csiky.hu

OLVASTAD MÁR?

MINDEN KÍNÁBÓL ÉRKEZETT CSOMAG UTÁN ADÓT KELL MAJD FIZETNI

40 EGYEDI JELMEZ FARSANGRA - GALÉRIA

KÜLÖNLEGES NYÁRI FESZTIVÁLT RENDEZNEK ALSÓBOGÁTON

A SZÍNHÁZLÁTOGATÁS 10 ARANYSZABÁLYA

6 TIPP HOGYAN ÉS HONNAN SZEREZD BE A FARSANGI JELMEZT KAPOSVÁRON

 

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata