Nárcisz futás a Városligetben

Időpont: 
csütörtök, 2017, március 30 - 15:00
Kategória: 

A Fehér Liliom Hospice Alapítvány megrendezi I. Nárcisz-futás nevű futóversenyét.

A rendezvény célja az elfogadásra és a gondoskodásra nevelés, amit már gyermekkorban el kell kezdeni. Sok családban előfordul, sok diák találkozik vele egykorú társával, aki súlyos betegségben szenved. Segíteni kell, hogy tudják mit kell tenniük, hogyan kell egy ilyen helyzetben reagálniuk, tudják kihez fordulhatnak. Céljuk továbbá felhívni a figyelmet a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők humánus, emberközpontú ellátására, a hospice ellátás lehetőségére, az emberi méltóság megőrzésére az utolsó pillanatig.

Az alapítvány szeretné, ha a hospice jegyében vállalt futás során a program résztvevői együttérzésükkel, részvételükkel erőt adnának a súlyosan beteg embereknek, hogy érezzék, nincsenek egyedül!

A kaposvári általános és középiskolások számára a program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényhez bárki csatlakozhat:

- térítésmentesen, ha csak a futásban vesz részt,

- minimum 500 Ft-os nevezési díj befizetésével, ha a futást igazoló éremre igényt tart.

A futás során minden regisztrált iskolás gyerek egy nárciszos zászlót kap, mellyel elindul a futópályán és az 1 km-es kör megtétele közben a nárcisz virágok területére letűzi a zászlóját.

Ezt követően a célba érkezéskor egy helyi keramikus mester által készített emlékérmet kap ajándékba, megköszönve a részvételt.

A program a Magyar Hospice Alapítvány együttműködésével valósul meg.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com