Odaégett vacsora, elöntötte a füst a siófoki házat

Sűrű füsttel telt meg egy siófoki ház csütörtök este. Az olajsütőben meggyulladt olaj okozott riadalmat. Az ott élőknek az ijedtségen kívül nem esett baja.

A családi ház egyik lakója tárcsázta a segélyhívó számot, aki nagyon meg volt ijedve, mert semmit sem látott a füsttől és elvesztette tájékozódó képességét. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjának ügyeletese folyamatosan nyugtatta a telefonálót, aki megfogadta a kapott instrukciókat, és az így nyújtott segítséggel rövid idő alatt kijutott az épületből.

 

Mint kiderült: a nyolcvan négyzetméteres családi ház konyhájában az olajsütőben meggyulladt az olaj és az épületet elborította a fojtogató füst. A házat sikerült mindkét lakónak időben elhagynia a siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. Az egység átvizsgálta az épületet, de a tűz nem terjedt tovább a konyhában. A felforrósodott olajsütőt a tűzoltók kivitték az udvarra és visszahűtötték. Az épület átszellőztetése után a lakók visszatérhettek otthonukba.

 

Fotó: Siófok HTP

Időpont: 
péntek, 2022, március 4 - 20:34

Állásajánlatok Kaposváron