Átadták Kaposvár első elektromos autóbuszait

Átadták a somogyi megyeszékhely tömegközlekedését biztosító Kaposvári Közlekedési Zrt. első két elektromos autóbuszát szombaton.

 

    A magyar közlekedéspolitika célja a hazai autóbuszállomány megújítása, a 8 ezer járműből eddig 2 ezret sikerült lecserélni, a fennmaradó 6 ezer cseréjére a következő 10 évben várható.

    

    Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere utalt rá, hogy a város 40 sűrítettgáz üzemű autóbusz beszerzésével 2015-ben újította meg helyijáratú autóbuszflottáját.

    A ma már hétéves járműállomány teljes cseréjét 2028-ra szeretnék elérni elektromos buszok vásárlásával - tette hozzá.

    

    Széles Gábor, a Videoton és Ikarus vállalatcsoport elnöke azt közölte, hogy a Videotonnak nagyon fontos Kaposvár, mert a vállalatcsoportnak Székesfehérvár után itt van a legnagyobb telephelye, ahol a Videoton Elektro Plast Kft. 40 milliárd forintos forgalmat bonyolít.

    A szombaton átadott Ikarus 120e elektromos buszok az Ikarus székesfehérvári gyárában készültek, előállításuk során a magyar hozzáadott érték meghaladta az 50 százalékot.

    A járművek a töltőkkel együtt egyenként 157 millió forintba kerültek, 84 utas egyidejű szállítására és egy töltéssel 300-350 kilométer megtételére alkalmasak.

MTI

Fotó: MTI/Varga György

Időpont: 
hétfő, 2022, március 7 - 19:28

Állásajánlatok Kaposváron