Óriási pusztítást végzett a tűz a Kis-Balatonnál, 600 hektár égett le

Estére sikerült megfékeznie a tűzoltóknak a lángokat Sármellék közelében, ahol a vasárnapi, nagy kiterjedésű tűz után hétfő délután újabb területen lángolt az aljnövényzet - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

   

Kósi Zsolt elmondta: a hétfői tűzben 10-20 hektárnyi területen égett nádas, fás és ligetes terület a 76-os úttól délre, a Kis-Balaton térségében. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a keszthelyi, a zalaegerszegi, a pacsai, a zalakarosi, a nagykanizsai és a badacsonytomaji hivatásos, valamint a szőkedencsi önkéntes tűzoltók oltották el.

    Vasárnap kora délután ütött ki először tűz a térségben, ahol a lángok több mint 600 hektáros területen pusztították el az aljnövényzetet és a nádast, valamint kisebb erdős területeket. A nagy erőkkel helyszínre vonuló tűzoltók hétfő hajnalra tudták megfékezni a lángokat. 

A nagy füsttel járó tűz miatt a katasztrófavédelem mobil laborja is végzett helyszíni méréseket, de a határértéket meghaladó károsanyag-mennyiség nem került a levegőbe.

    A szóvivő elmondta még: tűzvizsgálat indul mindkét, egymáshoz közeli esetben, hogy tisztázzák az okokat.

MTI

MTI/Varga György

 

Időpont: 
hétfő, 2022, március 7 - 19:38

Állásajánlatok Kaposváron