Tűzvédelmi vetélkedőn versenyeztek a kaposvári iskolások

A kaposvári tanulóifjúságot szólította meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „Tűzvédelemmel a környezetünkért” tűzvédelmi vetélkedővel.

 

A megmérettetésen tizenegy csapat mérte össze tudását és ügyességét a modern kor elvárásaihoz igazodó, ugyanakkor szórakoztató feladatokon keresztül.

 A 6-8. évfolyamos tanulók nyolc állomáson bizonyíthatták felkészültségüket tűzoltási és életmentési feladatokban, de próbára tették gyorsaságukat mocsárjárásban és a veszélyes anyagok jelölésének felismerésében is. Több állomáson is az együttműködés hozta meg a maximális pontokat a csapatoknak. A diákoknak ismerniük kellett a háztartási hulladékok szelektálásának szabályait és a tűzoltók által használt felszereléseket is.

 

Három állomáson pedig a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársainak közreműködésével bővíthette ismereteit az ifjúság, továbbá megismerkedhettek a kéményseprő szakma rejtelmeivel is.

Végül szoros verseny alakult ki a csapatok között és szinte másodpercek döntöttek a dobogós helyezésekről, ám egyik csapat sem távozott üres kézzel a vetélkedőről.

1. helyezést ért el a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kisfaludy Utcai Tagiskolája

2. helyezést ért el Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Berzsenyi Dániel Tagiskolája

3. helyezést ért el Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium

 

Az elért eredményekhez Tarlós István tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes gratulált minden csapatnak és felkészítő tanáraiknak. Különdíjat kapott a baleset-megelőzési állomáson legjobban teljesítő csapat is, amelyet a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolájának diákjai érdemeltek ki. A díjat Horváthné Takács Ágnes rendőr őrnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Rendészeti Osztályának munkatársa adta át.

 

Fotó: SMKI

 

Időpont: 
szerda, 2022, április 13 - 19:07

Állásajánlatok Kaposváron