Elhunyt gyermekekre emlékeznek Kaposváron a Csillagtestvérek éjszakáján

Időpont: 
2022/12/11 - 19:00

2022. december 11-én, most vasárnap este 19h-kor immár tizenötödik alkalommal találkozhatunk a Csillagtestvérek éjszakáján Kaposváron a KOssuth téren. 

 

A hálaadás, remény és emlékezés gyertyáját gyújtják meg ezen az estén. Szülőként, nagyszülőként, barátként, ismerősként,- gyermekeinkért, akik már nincsenek velünk. Gyermek természetesen nem kizárólag a 18 év alattiakat jelenti, hiszen a szülőnek felnőtt korú gyermeke is gyermek.

A megemlékezésen meggyújtott mécseseket pillangó alakban helyezik majd el, hiszen ez a fájdalommentes halál szimbóluma. A kiosztott papír lepkéken lehetőség lesz üzenetet megfogalmazni, amelyeket léggömbök emelnek majd a magasba.

A rendezvényt 2021-ben örökbe fogadta a Kaposvári Evangélikus Gyülekezet Növekedés Alapítványa. Így az idei évben a világot szorongató válság ellenére újra tudnak héliummal töltött léggömböt adni az emlékezőknek.

 

 

Ebben az évben a kaposvári Székesegyházban 18 órakor kezdődő szentmise felajánlása előre ment gyermekekért, és a gyermeküket veszített családokért történik. 

Az emlékséta elmélyülését Fülep Benedek zeneművész, tanár, a Kőröshegyi Szent Kereszt Plébániatemplom kántora fogja segíteni furulya zenei aláfestéssel.

 

Állásajánlatok Kaposváron