Ingyen utazhatnak az alsósok a Kajla útlevéllel a téli szünetben

Minden általános iskolás alsó tagozatos diák számára a 2022/2023-as tanév elején eljuttatták az iskolákba világoskék Kajla útlevelét.

 

Ha valaki nem kapta meg, elveszett vagy megrongálódott a Kajla útlevele, akkor az itt elérhető űrlap kitöltésével lehet igényelni újat. 

 

Vidd magaddal Kajla útleveledet kirándulásaidra, utazásaidra, és mindig vigyázz rá! Azért is fontos, hogy magadnál tartsd, mert saját Kajla útleveleddel és diákigazolványoddal

 

2022. december 22. - 2023. január. 08. között díjmentesen vonatozhatsz a MÁV-START és a GYSEV belföldi vonatain,

2022. december 22. - 2023. január. 08. között díjmentesen buszozhatsz a VOLÁNBUSZ belföldi helyközi menetrendszerinti járatain,

 

MÁV + GYSEV

2022. december 22. - 2023. január. 08. között minden gyermek, aki a vonaton bemutatja érvényes Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), díjmentes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. belföldi járatain.

 

A szülő, kísérő részére a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. Díjszabásában meghirdetett viteldíjat meg kell fizetni, az utazás részletes feltételeit a vasúti szolgáltatók Személyszállítási Üzletszabályzata tartalmazza. A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33%-os kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

 

A feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet vagy a helyjegyet a Kajla kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni.

 

Az utazáshoz a gyermek díjmentes Kajla jegyét előre meg kell váltani a vasúti személypénztárakban, a MÁV applikációból, a MÁV-START Zrt. jegykiadó automatáiból vagy az internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül. A jegyet egyútra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint (100 km alatti távolságra csak egyúti jegyet kínálnak a vasúttársaságok). www.mavcsoport.hu www.gysev.hu

 

Fontos:

Az előre megváltott Kajla jeggyel együtt a vonaton be kell mutatni a gyermek érvényes Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány)!

 

Volánbusz

2022. december 22. - 2023. január. 08. között minden gyermek, aki utazása során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a Volánbusz valamennyi belföldi helyközi autóbuszjáratán.

 

Az útlevél felmutatásával menetjegyet nem kell váltani, de helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt az elővételben történő jegyváltás pénztárakban, valamint feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy az autóbusz-vezetőnél. Az előre megváltott Kajla jeggyel együtt a buszokon be kell mutatni a gyermek Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány) is.

 

A gyermekekkel együtt utazó kísérők a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere szerint válthatnak menetjegyet. (Kedvezményes menetjegy a kedvezményre való jogosultság igazolásával váltható.)A Kajla kedvezményt az érintett tanulók 2022. december 22. - 2023. január. 08. között korlátlan alkalommal vehetik igénybe.

 

Tartalmas, élményekben gazdag tavaszi szünetet és vidám kirándulásokat kíván a Volánbusz!

Időpont: 
hétfő, 2022, december 26 - 18:55

Állásajánlatok Kaposváron