Bizonyítottak a látrányi önkéntes tűzoltók

 

Az éves minősítő gyakorlat feltételezése szerint gyerekeket kellett kimenekítenie a lángoló iskolából a Látrányi Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesületnek, pénteken.

Tűz ütött ki az általános iskola kémiaszertárában pénteken délelőtt. Miután a pedagógusok észlelték a bajt, és a tűzjelző is megszólalt, felszólították a gyerekeket, hagyják el az intézményt, majd értesítették a tűzoltóságot. A létszámellenőrzéskor azonban kiderült, hogy három gyerek hiányzik, vélhetően az iskolában ragadtak.

 

A helyi önkéntes tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek és teljes védőfelszerelésben megkezdték a füsttel telítődött épület átvizsgálását. Rövid idő alatt megtalálták a sérülteket, kimentették őket, majd megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

 

Az önkéntesek a szakma szabályainak megfelelően, gyakorlottan hajtották végre a felderítést, az életmentést és a tűzoltást, így a továbbiakban is bevethetők önállóan Látrány, Visz, Somogytúr és Somogybabod települések védelmében – az erről szóló dokumentumot a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Tarlós István tűzoltó ezredes, az igazgatóság igazgatóhelyettese adta át.

 

Fotó: Somogy MKI

Időpont: 
kedd, 2023, május 2 - 17:41

Állásajánlatok Kaposváron