Kószó András csodás drónfotóiból nyílt kiállítás a Kormányhivatalban Kaposváron

Kószó András drónfotós képeiből nyílt tárlat hétfőn a Kormányhivatal Galériában.

Környezetünk természeti és épített értékeit örökítik meg a jutai fotós pillanatfelvételei, melyek közül 55 képet nézhetnek meg az érdeklődők május 26-ig.

A kiállítás megnyitóján a galéria vezetője, Lőrincz Sándor köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva, nagyon örül, hogy a galériába újabb fotókiállítás nyílik, ami azt bizonyítja, hogy ez a művészeti ág egyre népszerűbb. Megjegyezte, hogy a mondás úgy tartja, hogy a pedagógiához, a focihoz és a fotózáshoz mindenki ért, ami lehet, hogy ez így van, de nem mindegy, a szűk keretbe szorított felületre mi kerül.

 

A tárlatot Parrag-Mandl Annamária, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal sajtóreferense ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, kiemelve, hogy a fotózás a 20. század elején vált a hatodik művészeti ággá, s azóta a technika fejlődésének köszönhetően mára bárki számára könnyen elérhető önkifejezési eszköz lett. Azt mégis az ember, az ízlés és a tehetség, az alkotói folyamat határozza meg, hogy végül művészi értékkel bíró lép kerül-e ki a kezei közül.

 

Kószó András madártávlatból mutatja meg a szemlélőknek a földön állva már jól ismert dolgokat, mellyel egészen új és érdekes nézőpontból vizsgálhatjuk meg például a völgyhidat, a gömbkilátót, egy ivó ménest vagy éppen a budapesti Szabadság-szobrot.

 

A fotós az elmúlt években komoly sikereket ért el. Fotóit a National Geographic a nyomtatott oldalain és az online felületein is többször publikálta (több mint 13 alkalommal a nap képének választották munkáit), és videófelvételei bekerültek az Európa a magasból című sorozat magyarországi epizódjába.

 

Legutóbbi munkája hazánk tájait mutatja be, Radnóti Miklós Nem tudhatom című versére szabva, amit Papp János színművész orgánuma emel újabb magaslatokba.

 

(Somogy Vármegyei Kormányhivatal)

Időpont: 
hétfő, 2023, május 8 - 21:04

Állásajánlatok Kaposváron