Majka és az Alma együttes is érkezik a KÁN Egyetemi Napokra Kaposvárra

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft. 2023. szeptember 29-október 1. között újra megrendezi a KÁN Egyetemi Napokat a Kaposvári Campus és a Pannon Lovasakadémia területén.

Az állattenyésztési szakma képviselőit, a nagyközönséget és a kisgyermekes családokat, valamint a középiskolásokat színvonalas, interaktív programok várják a rendezvényen.

 

​​​​​​Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy Dunántúl legnagyobb agrárrendezvényén – az állattenyésztés mellett – kiemelkedő szerepet kap az agrár-felsőoktatás és az agrárszakma népszerűsítése, így az Egyetem fő képzési, kutatási területeit szórakoztató edukációs programokon keresztül ismerhetik meg a látogatók a MATE Udvarban. 

 

A MATE rektora elmondta, hogy a rendezvény első napján kerül sor a Szakiskolai Napra is, melynek keretében közel 1.000 középfokú, agár-szakképzésben részt vevő diákot várnak. 

A programok között szerepel a vadgasztronómiai főzőverseny, amit immár 13. alkalommal rendeznek meg a vadgasztronómia és a vadhúsfogyasztás népszerűsítése céljából. A vadászat „szerelmeseinek” még egy jó hír, hogy a Somogy Vármegyei Vadásznap is a kiállítás keretein belül lesz megtartva.

 

​​​​​​A KÁN Egyetemi Napok szervezői a szakmai programok mellett idén is kiemelt figyelmet fordítanak a különböző közönségprogramokra. A pénteki napon a kaposvári iskolások és óvodások csoportosan ingyen látogathatják előzetes regisztrációt követően a kiállítást, a járási iskoláknak pedig kedvezményes csoportos belépőjegyet biztosítanak. A látogatók kényelmét szolgája az immár hagyományos ingyenes buszjárat, mellyel a belváros és a Campus között lehet közlekedni.

 

A Nemzeti Agrárkamara Somogy Vármegyei Igazgatóságával közreműködve idén is megtalálható lesz a Helyi Ízek Utcája, ahol helyi és környékbeli őstermelők, kézművesek kínálják portékáikat. Ismét várja a látogatókat az Élményliget, ahol különféle hagyományőrző bemutatókkal és jurtafaluval várják az érdeklődőket. Továbbá az Élményliget ad majd otthont a családi programoknak, kézműves foglalkozásoknak is, valamint a kisgyerekek körében népszerű Mesetérkép jutalmát is itt lehet majd átvenni. A bőszénfai MATE Vadgazdálkodási Tájközponttal is megismerkedhetnek, emellett a szervezők további vadászatot népszerűsítő programmal készülnek.

 

A hétvégén lesz Bábszintér előadás és pónilovaglás, valamint a kiállítás mindhárom napján lehetőség lesz Kádár Ferkó Fotószínházában korhű ruhákba beöltözve emlékfotókat készíttetni. A vasárnapi napon pedig az Alma Együttes koncertjével várják a kisgyerekes családokat. A programsorozat elmaradhatatlan eleme a kisállat-simogató, a Gazdaudvar, valamint a patkolókovács-, nyírási és fejési bemutató is, amiknek köszönhetően a látogatók mélyebbre hatóan ismerkedhetnek meg a vidéki élet vonzerejével és kihívásaival. „És természetesen, ha Kaposvár, akkor lovasprogram: idén is számos alkalommal várják majd a sokszínű bemutatók a családokat a Fedeles Lovardában” – emelte ki a Campus főigazgatója.

 

Az elmúlt évek nagysikerű, külön belépőjeggyel látogatható koncertjeit követően idén is nagyszabású zenei koncerttel készülnek: péntek este Majka ad koncertet a Fedeles Lovardában.

 

Az esemény hivatalos honlapja: https://kaposvarinapok.hu/

Időpont: 
csütörtök, 2023, június 15 - 12:10

Állásajánlatok Kaposváron