Ingyenes jóga a kaposvári Kossuth téren a jóga világnapján

Időpont: 
2023/06/21 - 07:00

Az ENSZ 2015-től Nerendra Modi indiai miniszterelnök indítványára június 21. napját a jóga világnapjává nyilvánította.

 

Ezen alkalomból számos jóga programot szerveznek világszerte a nevezett nyári napon. Magyarországon a Hősök terén rendezett esemény a legismertebb, de Kaposváron is több éve találhatóak programok ehhez köthetően. Kaposváron idén reggel 7:00 órai kezdettel hívjk mindazokat, akik valaha is kacérkodtak a jóga gyakorlás gondolatával, és azokat is, akik már rendszeres gyakorlók. Az esemény minden résztvevő számára díjmentes.

Helyszín a Kossuth tér.

A szervezők:

Galló-Varga Zsuzsanna, Anaya női, kismama, és mozgásfejlesztő baba-mama jógaoktató, dúla, 

Kovács Klaudia, Vaisnava jógamester, Goddess Vinyasa Flow oktató, 

Kákonyi Alexandra JógaKaland gyerekjóga oktató 

és Nádas Adél hangtálas meditáció vezető, jógaoktató.

Mindannyian több éve gyakorolják a jógát, és tapasztalják annak jótékony hatását saját és tanítványaik életén. A programmal szeretnék ezt megosztani szélesebb közönséggel, és hozzájárulni városunk kitűzött céljához: 2030-ra Kaposvár legyen az ország egyik legegészségesebb városa.

Kutatások igazolják, hogy a jógával, testmozgással kezdett munkanapon a stresszel is könnyebbmegbirkózni. A jóga gyakorlása során nem az egymással való versengés a cél, hanem önmagunk egészségének megőrzése, a testi és mentális egyensúly beállítása, így bárki számára hasznos és lehetséges a gyakorlás. 

Bármilyen testalkattal és bármely korban elkezdhető vagy folytatható ez a fajta mozgásforma, ami a teljes egészségünket átmozgatja, tetőtől talpig, kívül és belül. Megszabadulhatunk a nehéz terheinktől, felkészülhetünk az előttünk álló napra vagy csak átmozgathatjuk az ülőmunka során bemerevedett tagjainkat. Gyermekeket is várnak a szervezők, hiszen kifejezetten nekik szóló gyakorlás is lesz. Minél hamarabb találkozik az ember az egészségtudatos életvezetéssel, annál valószínűbb, hogy felnőttként is fontosnak fogja tartani az egészségét. 

 A szervezők a programot mindenkinek ajánlják, aki szeretné kihozni magából a legjobb önmagát.

Állásajánlatok Kaposváron