Megteltek a fedett parkolók Kaposváron, de az autótakarók is szépen fogytak a várható vihar miatt

Komolyan vették a kaposvári autósok a viharokra figyelmeztető veszélyjelzést, látványosan lecsökkent az utcán parkoló autók száma.

Tavaly nyáron rengeteg kárt okozott a jégeső a kaposvári autósoknak, nagyon sok jégkáros autót kellett megjavítani, ami nem volt olcsó mulatság. Ebből okulva a legtöbb autós már péntek délelőtt elkezdett gondolkodni azon hogyan is óvhatja meg az autóját az újabb jégveréstől. Akinek van garázsa könnyen megoldotta a problémát, aki azonban szabad levegőn parkol, annak biztonságos hely után kellett néznie. 

Adta magát a megoldás, a mélygarázsok és a fedett parkolók, hiszen ezek biztonságot nyújtanak a járműveknek. Ezért sokan bemenekeítették gépkocsijaikat ezekre a helyekre. Megteltek a kaposvári fedett parkolók. 

Viszont a gépkocsitakarók is szépen fogytak pénteken az üzletekben, sokan döntöttek úgy, hogy így védik meg autóikat a jégesőtől. Volt aki házibarkács megoldással, pokróccal, ponyvával fedte be a négykerekűjét, de akadt olyan is,  aki szorosan a fal mellé parkolt, hogy a lehető legtöbb helyen legyen védve az autója. 

Hasznosak az óvintézkedések, de reménykedjünk benne, hogy nem lesz olyan ítéletidő, mint tavaly és megússzuk a nagyobb jégesőt. 

 

Péntekre egyébként az alábbiak miatt adtak ki figyelmeztetést Somogyra:

Veszély! Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

Széllökésfokozat: 1SzéllökésA várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Felhőszakadásfokozat: 1FelhőszakadásIntenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Magas középhőmérsékletfokozat: 2Magas középhőmérsékletA napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat.

 

Időpont: 
péntek, 2023, június 23 - 19:37

Állásajánlatok Kaposváron