Felborult autó Kaposmérőben, karambol Siófokon - ez történt a hétvégén

Kilencvenegyszer riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Hetven műszaki mentésnél és kilenc tűzesetnél avatkoztak be az egységek, emellett pedig tizenkettő téves jelzés is érkezett a vármegyei műveletirányítási központba.

 

A pénteki szélvihar adta a legtöbb munkát a tűzoltóknak, összesen ötvennyolc kárhelyszínen avatkoztak be, elsősorban útra, valamint vezetékre dőlt fák eltávolítását kellett végezniük az egységeknek. Szombaton pedig ammónia szivárgás miatt riasztották a kaposvári tűzoltókat és a katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot egy kaposvári húsüzemhez.

 

Péntek délelőtt Kaposváron, a Toponári úton egy személyautó motortere gyulladt ki. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt, a helyszínen tartózkodók a lángokat egy tűzoltó készülékkel eloltották. Az egység hőkamerával átvizsgálta a járművet, ám további izzó gócokat már nem talált.

 

Árokba hajtott és oldalára borult egy személyautó pénteken Kaposmérőben, a Zrínyi utcában. Az esethez a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kisegítették a sofőrt a balesetet szenvedett járműből, valamint áramtalanították az autót. A kocsiban csak a sofőr utazott, akit a mentők kórházba szállítottak.

 

A péntek esti órákban két autó karambolozott Siófokon, az Indóház utcában. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték. A négy utas közül hárman megsérültek a balesetben.

 

Tetejére borult egy személyautó szombat hajnalban Fonyódon, a Vitorlás utcában. A balatonboglári önkormányzati és a fonyódi önkéntes tűzoltók kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították azt. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki megsérült a balesetben.

 

Három méter mély, kiszáradt kútba esett egy macska Somogyfajszon szombat délelőtt. A marcali hivatásos tűzoltóknak egy létra segítségével sikerült az állatot épségben kimenteni. A házi kedvencnek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

 

Égett az avar és az összehordott zöldhulladék Ötvöskónyi külterületén. A lángok átterjedtek egy csaknem huszonöt méter magas fa törzsére is. A nagyatádi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, majd kidöntötték a fát is, amely veszélyeztette a járműforgalmat.

 

Oszlopnak ütközött egy autó szombat délután Gyékényesen, a Hunyadi utcában. Az oszlopot a sérült jármű tartotta, amelynek vezetője saját erejéből ki tudott szállni a kocsiból. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd eltávolították a villanyoszlopot.

 

Vasárnap este összeütközött két személyautó az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonfenyves térségében. A műszaki mentést a balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték, akik áramtalanították a sérült járműveket, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az egyik sofőr könnyebben megsérült a balesetben.

 

Fotó: Barcs HTP, KÖTÉL Egyesület

Időpont: 
kedd, 2023, június 27 - 17:03

Állásajánlatok Kaposváron