Hármas karambol Csurgónál és Siófokon, baleset Zselicszentpálon - ez történt a hétvégén

Harmincöt alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén, ebből tizenegy esetben téves jelzés érkezett a vármegyei műveletirányítási központba.

 

Összességében kilenc tűznél és tizenöt műszaki mentésnél volt szükség a tűzoltók beavatkozásra.

 

Pénteken egy száz négyzetméteres családi ház padlásterében keletkezett tűz, és füstölt a szigetelés. A nagyatádi hivatásos és a böhönyei önkormányzati tűzoltók eloltották a tüzet, majd átszellőztették a helyiséget. Az utómunkálatok során hőkamerával átvizsgálták az egész padlást, és a szigetelést is eltávolították. A tűzben senki sem sérült meg, a lakás lakható maradt.

 

Három jármű ütközött össze, amelyek közül kettő az árokba csapódott péntek délelőtt Szenta külterületén. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították az egyik autót, majd kivontatták a gépkocsikat az árokból és megszüntették a forgalmi akadályt. A három autóban összesen nyolcan utaztak, senki sem sérült meg a balesetben.

 

Szombaton villanyoszlopnak ütközött, majd árokba hajtott egy személygépkocsi Siófokon, az Alsó utcában. A villanyoszlop kettétört és a vezetékek tartották. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték.

 

A hétvége során nyolc alkalommal a mentőszolgálat munkatársainak nyújtottak segítséget a somogyi tűzoltók betegmozgatásban, lakásfelnyitásban. Az egyik ilyen riasztás során, Siófokon a Bimbó utcában egy gerincsérült embert hoztak le a második emeltről emelőkosár segítségével, a lépcsőházi ablakon keresztül.

 

Vasárnap hajnalban árokba hajtott egy autó, amelyben összesen ketten utaztak, Darány külterületén, a 6-os úton. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit. Az egyik utas könnyebben megsérült a balesetben.

 

A zselicszentpáli elágazónál ütközött össze két személyautó vasárnap délelőtt. A kaposvári hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították. A két autóban összesen hárman utaztak, senki sem sérült meg a baleset során.

 

Motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó vasárnap Balatonbogláron, a Zrínyi utca és az Attila utca sarkán. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. A motoros megsérült a balesetben, őt a mentők kórházba szállították.

 

Három gépkocsi ütközött össze vasárnap délután Siófokon, a 7-es főút Tanácsház utcai szakaszán. A műszaki mentést a siófoki hivatásos tűzoltók végezték. A balesetben senki sem sérült meg.

 

Fotó: Csurgó ÖTP, Siófok HTP

Időpont: 
hétfő, 2023, augusztus 14 - 22:04

Állásajánlatok Kaposváron