16 embert mentettek a Balatonból az ünnepi hétvégén

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2023. augusztus 18-20. között 6 esetben 16 embert mentettek ki a tóból.

 

A hétvége folyamán a vízirendőrök az időnként viharosra élénkülő szélben elsodródott SUP-osokat, szörfdeszkásokat és kajakosokat, valamint műszaki hibás vitorlások utasait segítettek ki szorult helyzetükből.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárásban különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

 

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Időpont: 
hétfő, 2023, augusztus 21 - 14:02

Állásajánlatok Kaposváron