Elkezdődött a KÁN, 30 ezer látogatót várnak a kaposvári rendezvényre

 

    Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a KÁN-megnyitón elmondta, a KÁN egyike az agrárvilágot leginkább reprezentáló rendezvény Magyarországon.

Bemutatja az ágazatra jellemző értékeket: az életünk alapját adó termőföldet, az együttműködést a természettel, a hagyomány tiszteletét, az ősi tudás és ismeretkincs mellett a modern és hatékony gazdálkodást, az agráregyetemi kutatómunkát - tette hozzá a településvezető, aki Kaposvár várossá nyilvánításának 150. évfordulója alkalmából emlékzászlót adott át a MATE vezető képviselőinek.

       Zászlós Tibor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke rámutatott: a MATE az egyedüli egyetem Magyarországon, amely idén minden állattenyésztési szakot elindított, és egyedüli abban is, hogy országos állattenyésztési kiállítást szervez, amelyen színvonalas szakmai és közönségprogramokkal várja a látogatókat.

    A rendezvény jelentőségét hangsúlyozva elmondta, 100 ember élelmét 3 állítja elő, vagyis 100-ból 97 embernek nagyon kevés információja van a mezőgazdaságról, holott a mezőgazdászok munkájának megismerésével "elejét lehetne venni káros kezdeményezéseknek".

    A KÁN-t először másfél évtizede rendezték meg a somogyi vármegyeszékhelyen. Az állattenyésztési kiállításként indult, mára egyetemi napokká fejlődött háromnapos eseményen az idén 100, az agráriumban érdekelt kiállító mutatkozik be, a programokra a szervezők 30 ezer látogatót várnak.

MTI

Időpont: 
péntek, 2023, szeptember 29 - 15:56

Állásajánlatok Kaposváron