Új bemutatóra készül a Roxínház - hamarosan látható a János Vitéz

Időpont: 
2024/03/05 - 19:00

Kukorica Jancsi és Iluska klasszikus történetét a Roxínház új köntösbe öltöztette, és újrahangszerelt zenével állította színpadra.

 

 

A látványos koreográfiák és a lendületes zene magával ragadja a nézőt. A János vitéz egy  gyönyörű tündérmese az igaz szerelemről, és az igaz barátságról.

 

Kacsoh Pongrác daljátéka az 1904-es premiere óta eddig több mint hetven különböző bemutatót élt meg hazánkban, és számos határon túli bemutatót is nyilván tart a történelem.

 

A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján írt színdarab elsöprő sikere még az alkotókat is meglepte. A bemutatón a színpad hol felpezsdült, hol megnyugtató vidámságot árasztott, a közönség derült és nevetett, vagy éppen sírva fakadt. A korabeli kritikák Kacsoh Pongrácot ünnepelték és kiemelték Bakonyi Károly érdemeit, aki az elbeszélés gazdag cselekménysorából egy pergően érdekes színdarabot írt. 120 évvel a bemutató után a Roxínház színpadán szórakoztató, élvezetes és érzelmekben gazdag előadás látható, mely igazi csemege minden műfaj kedvelőinek

 

Szereplők:

Kukorica Jancsi - Orlik István

Iluska - Márkus Csenge

Bagó - Kalányos Balázs

Francia király - Szabolcsi János

Francia királylány - Wirth Bianka

Mostoha - Horváth Zita/ Merkei Mónika

Csősz - Eldridge Patrik

Strázsamester - Decsi János

Dámák - Böjte Kata, Csillag Fanni, Csuha Mirabella, Prucsi Rebeka, Sovák Hanna, Tanító Karina

Falu népe, dámák, huszárok, tündérek:

Abonyi-Tóth Dávid, Abonyi-Tóth Máté, Barabás Lara, Barkóczy Áron, Bodor Kristóf, Böjte Kata, Csillag Dorina Hanna, Csillag Fanni, Csuha Mirabella, Eldridge Patrick, Ihárosi Ninszi, Prucsi Rebeka, Rónai Balázs, Sovák Hanna, Szabó Dániel, Száraz Alexandra, Tanító Karina, Tóth György, Vajda Júlia, Vajda

Milán

 

Alkotók:

Díszlet: Nagy Fruzsina - Somogyi Márk

Jelmez: Horváth Zita - Kalányos Balázs

Koreográfusok: Merkei Mónika, Takács László János, Tóth Tibor János

Zenei vezető: Sebesi Tamás

Korrepetitor: Sugár Kinga

Világítás: Tóth Gyula

Hang: Komáromi László

Rendező: Pintér Kata - Horváth Zita

Állásajánlatok Kaposváron