Egy óra alatt 4 tűzesethez riasztották a tűzoltókat Somogyban

Alig egy óra leforgása alatt négy tűzesethez is riasztották a somogyi tűzoltókat csütörtökön.

A Somogyszentpál településtáblánál ég valami, az erdő szélénél – jelentette be egy telefonáló. Egy szemétkupactól indult a tűz, de sem az erdőt, sem a lakott területet nem érte el a marcali hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően. Mintegy hatszáz négyzetméteren égett le a száraz aljnövényzet.

 

27 perccel az előző bejelentés után ismét a tűzoltók segítségét kérték, mert Bálványos külterületén lángolt a nádas. A tüzet a kőröshegyi önkéntes és a siófoki hivatásos tűzoltók fékezték meg, de a közel öt hektáros terület több mint a fele így is leégett.

Szentgáloskér külterületén egy földes út mellett égett az aljnövényzet. A helyieknek sikerült eloltani a tüzet a kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. A sérsekszőlősi elágazónál egy arra járó is a nagy füstre lett figyelmes, a tűz a település külterületén emésztette a nádast. A tabi önkormányzati tűzoltók gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt, ahol puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fojtották el a tüzet.

 

A szabadtéri égetéssel kapcsolatosan főszabály, hogy tilos szabadtéren égetni, kivéve ott, ahol azt jogszabály külön megengedi! Háztartási hulladékot (műanyagot, gumit, stb.) égetni sem belterületen, sem külterületen nem szabad, még tüzelő- és fűtőberendezésben elégetni is TILOS!

 

 

Fotó: Kőröshegy ÖTE, Tab ÖTP, Marcali HTP

Időpont: 
péntek, 2024, március 22 - 14:33

Állásajánlatok Kaposváron