Szigorú rendőrsági ellenőrzést tartottak Kaposváron

A Kaposvári Rendőrkapitányság munkatársai június 25-én célirányos ellenőrzéseket hajtottak végre Kaposvár területén.

A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező.

 

Kiemelten a passzív biztonsági eszközök használatára kiterjedő  közlekedésrendészeti akció során a rendőröknek 51 járművezetővel szemben kellett intézkedniük. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 49 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, vezetés közben kézben tartott telefonálásért egy főt sújtottak helyszíni bírsággal, egy gépkocsivezető ellen pedig gyermekbiztonsági rendszer hiánya miatt tettek szabálysértési feljelentést.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatára, nem csak egy szlogen, hogy csökkenti a sérülések kockázatát, és életet menthet!

Időpont: 
szerda, 2024, június 26 - 19:57

Állásajánlatok Kaposváron